Haberler

Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da konferansa katıldı

Güncelleme:

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Safranbolu'da düzenlenen konferansa konuk oldu. Programa öğrenciler ve tarihseverler yoğun ilgi gösterdi. Ortaylı, konuşmasında Safranbolu'nun benzeri şehirler hakkında bilgi verdi ve Kastamonu'nun Türk kültürünün merkezi olduğunu vurguladı.

Safranbolu'da İlber Ortaylı izdihamı

Ünlü tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Safranbolu'da konferansa konuk oldu

KARABÜK - Karabük'ün Safranbolu ilçesinin UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alışının 29. Yılı dolayısıyla kente gelen tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi tarihi kentin UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilişinin 29. yılını çesitli etkinliklerle kutlamaya başladı.

Davet üzerine Safranbolu'da gercekleştirilen konferansa katılan tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı görmek ve bilgi birikiminden faydalanmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlar izdihama neden oldu. Salona sığmayan kalabalık dışarıya taşınca, program dev ekrana yansıtıldı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Prof. Dr. Ortaylı, Fransa ve Almanya'da korumacılığın önemli olduğunu ve bu ülkelerde Safranbolu'ya benzeyen birçok şehir olduğunu belirtti.

Anadolu kültürünün merkezinin Kastamonu olduğunu ifade eden Ortaylı, "Kastamonu Türk kültürünün ana merkezlerinden biridir. Burası da Kastamonu'ya bağlıydı. Burası deri ticaretiyle meşhurdur, dericilik üzerine. Bu deriler Bartın'a kadar gidiyor. Oradan Karadeniz yoluyla ihraç ediliyor. Daha çok Rusya'ya. Onun için de zengin bir yer. Bu zenginlikler, bu konaklar normal bir Anadolu kasabasına ait şeyler değil. Bu konaklardan dolayı insanlar burada mutlu yaşamışlar" diye konuştu.

İlçede bulunan Tarihi Cinci Han'ın yıllardır işlevini koruduğunu vurgulayan Ortaylı, bu etkisinin yıkılana kadar devam edeceğini söyledi.

İçeriye giremeyen sevenleri için Mayıs ayında açık havada imza günü etkinliği düzenlemek için Safranbolu'ya geleceğinin sözünü veren Ortaylı'ya Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İlber Ortaylı Safranbolu Kastamonu Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title