Haberler

Pir Sultan Abdal 26. Geleneksel Kültür Etkinlikleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Heykelden genel görüntüler- Kutlamalara gelen insanlardan detay görüntüler- Semah gösterileri sunulması - HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın konuşması- CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın konuşması Pir Sultan Abdal 26. Geleneksel Kültür Etkinlikleri- Halk ozanı Pir Sultan Abdal, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Heykelden genel görüntüler- Kutlamalara gelen insanlardan detay görüntüler- Semah gösterileri sunulması - HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın konuşması- CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız'ın konuşması Pir Sultan Abdal 26. Geleneksel Kültür Etkinlikleri- Halk ozanı Pir Sultan Abdal, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor Halk ozanı Pir Sultan Abdal, doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.Banaz köyü Topuzlu Baba Şenlik Alanı'nda düzenlenen "Pir Sultan Abdal 26. Geleneksel Kültür Etkinlikleri", 2 Temmuz 1993'teki Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, "Madımak Olayı"nın üzerinden 22 yıl geçtiğini hatırlatarak, "22 yıl önce Sivas'ta ve Sivas'ın üzerinde bir oyun yazıldı. Maalesef bu oyunun yazarı hala ortaya çıkarılmadı, senaristi hala ortaya çıkarılmadı, yapımcısı hala ortada yok, başrol oyucuları hala ortada yok ama figüranlar içeriye atıldı" diye konuştu. "Bu utançla 22 yıldır yüzleşemedik. Devlet olarak bu utançla yüzleşelim" diyen Akyıldız, şunları kaydetti: "Bu utancın üzerinden geçen 22 yılda hala devletimiz katliamda yaşamını kaybeden canlarımızın ailelerinden özür dilemedi. Biz 22 yıldır her fırsatta söyledik. Devlet olarak insanların, inancıyla, ibadetiyle, düşüncesiyle ayrım yapmadan herkesi kucaklamak zorundayız. Anayasamızın 10. maddesinde, insanlarımızın hiç bir şekilde ayrıma tabi tutulmayacağı çok net bir şekilde yazılı olmasına rağmen biz bugün hala temel yurttaşlık sıkıntısını yaşamaya devam ediyoruz."HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da demokratik bir cumhuriyetin inşasında Alevilerin emeğinin çok olduğunu söyledi.Cumhuriyete destek veren Alevilerin cumhuriyetten bu ilgiyi göremediğini savunan Doğan, "Eşit yurttaşlık haklarına kavuşana kadar, bu ülke demokratik bir cumhuriyete ulaşana kadar siz Aleviler, bizler, yol bilenlerimiz, dedelerimiz burada bu cumhuriyetin demokratikleşmesine kadar Aleviler olarak mücadele edeceğiz. Cemevleri bizim ibadethanelerimizdir. Cemevlerinin ibadethaneler olup olmadığına kimse karışamaz. Cemevleri bizim ibadethanemizdir ve de böyle kalacak" diye konuştu. Bazı sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, semah gösterileri sunuldu. Etkinlikler, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Pir Sultan Abdal Ali Akyıldız Banaz Sivas Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title