Haberler

Oscar'a Boykot Kararı

Güncelleme:

ABD'li yönetmen Spike Lee ve aktris Jada Pinkett Smith, 88. Oscar Töreni'nini adayların çoğunluğunun beyaz olması nedeniyle protesto etme kararı aldı.

ABD'li yönetmen Spike Lee ve ABD'li aktris Jada Pinkett Smith 28 şubattaki 88. Akademi Ödül Törenleri'ni, adayların çoğunluğunun beyaz olması gerekçesiyle boykot edeceklerini söylediler.

Spike Lee, Oscar'ı protesto edeceğini Instagram hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu. Lee, Oscar'a iki yıldır üst üste 40 beyaz aktörün ödüllere aday gösterilmesinden şikâyet ederek "Biz oyunculuk yapmıyor muyuz" diyerek bu seneki Oscar törenine katılmayacağını açıkladı. Spike Lee'nin bu karanına birçok hayranından da destek mesajları geldi. Jada Smith Pinkett da, Oscar törenine katılmayıp protesto edeceğini Facebook sayfasından yayınladığı bir video ile açıkladı. "Bizler itibarlı insanlarız ve güçlüyüz" diyen Pinkett, bu seneki ödüllerin tümüne beyaz aktörleri aday gösteren Oscar jürisini eleştirdi.

Geçen yıl da boykot çağrısı yapılmıştı

2015 Oscar törenine de beyaz adayların çoğunlukta olması nedeniyle boykot çağrısı yapılmış, Spike Lee ve Jada Smith Pinkett kampanyayı destekleyen en prestijli isimler olmuştu. Geçen seneki boykot çağrısı üzerine Oscar törenine katılım oranı yüzde 16 düşmüştü. Tüm bunların üzerine bu seneki Oscar ödül törenine katılımın ne olacağı merak konusu.

'Oscars so white'

Perşembe günü adayların açıklanmasından sonra sosyal medyada 'OscarsSoWhite' (Oscar çok beyaz) etiketi trend olmuştu.

Oyunculuk dalında Oscar ödülünü kazanan siyah aktörler, Forest Whitaker (2006), Jamie Foxx (2004), Denzel Washington (2001), Halle Berry (2001), Sidney Poitier (1963) oldu.

İlgili Haberler

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Instagram Spike Sinema Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title