Haberler

Orta Asya'da su sorunu: Siyaset, Yönetim ve Çevre Paneli

Güncelleme:

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Siyaset ve Toplum Kulübü tarafından düzenlenen 'Orta Asya'da su sorunu: Siyaset, Yönetim ve Çevre' paneli, EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Panelde, çevrenin önemi ve korunması, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konular ele alındı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Siyaset ve Toplum Kulübünce " Orta Asya'da su sorunu: Siyaset, Yönetim ve Çevre" paneli gerçekleştirildi.

EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, EBYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, öğretim üyeleri, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panel moderatörü Eşref Yalınkılıç, programın açılışında, çevrenin öneminden ve korunmasından bahsetti.

Küresel ısınma ile iklim değişikliğine dikkati çeken Yalınkılıç, şöyle konuştu:

"Aslına bakarsanız gerçek güvenlik tehdidi, önümüzdeki yıllarda orta ve uzun vadede çevrenin, insanlıktan birtakım öcünü alacağıdır. Çünkü şu ana kadar biz çevreyi biraz hunharca, olabildiğince dikkatsiz ve özensiz şekilde kullandık ve su kaynaklarını kuruttuk. Özellikle son 200-250 yıldır sanayi kapitalizmiyle iklime zarar verdiğimiz ve küresel ısınmaya yol açtığımız bir dönemi yaşadık. Bugün bu konuyu Orta Asya bağlamında konuşacağız."

Panel, farklı üniversitelerden Prof. Dr. Ainur Nogayeva, Doç. Dr. Nazgul Isabaeva, Doç. Dr. Hüseyin Yıldırım Dalkılıç, Doç. Dr. Sadat Demirci ve Dr. Öğr. Üyesi Turgay Düğen'in sunumlarıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erdoğan Büyükkasap İklim Değişikliği Binali Yıldırım Orta Asya Erzincan Siyaset Çevre Eğitim Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title