Haberler

Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenlendi

Güncelleme:

Türkmen Abdallık kültürünün en önemli temsilcisi Neşet Ertaş, ölümünün 12. yıl dönümünde Kırşehir'deki mezarı başında anıldı. Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, törende yaptığı konuşmada bazı kişilerin yaramızı deşdiğini belirtti.

Bozlak sanatçısı merhum Neşet Ertaş 12. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Ertaş'ın Oğlu Hüseyin Ertaş:

"Bazı sözden anlamaz hal bilmezler tarafından yaramız deşiliyor"

KIRŞEHİR - Türkmen Abdallık kültürünün en önemli temsilcisi merhum Neşet Ertaş; ölümünün 12. yıl dönümünde Kırşehir'deki mezarı başında anıldı. Yaşamı boyunca 400'den fazla plak ve kasete imza atan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, "Bazı sözden anlamaz hal bilmezler tarafından yaramız deşiliyor" dedi.

25 Eylül 2012 tarihinde İzmir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Bozlak Sanatçısı Neşet Ertaş için Bağbaşı Mezarlığında anma töreni düzenlendi. Törene Ertaş ailesi ve sevenleri ile abdal geleneği temsilcileri katıldı. Duaların okunmasının ardından konuşan Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş; "Bizim acımız her zaman taze. Babamızın tabiriyle 'hepimiz yolcu ve Allah'ın misafiriyiz'. Çektiğimiz acıya göre iz bırakıyoruz. Babamızın her türküsü çalındığında biz babamızı hatırlıyor ve sesini duyuyoruz. Bazı sözden anlamaz hal bilmezler tarafından yaramız deşiliyor. Bizlere destek sunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Neşet Ertaş Kırşehir Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title