Haberler

Modanın Kötü Çocuğu" Gaultier'in 44 Yıllık Eserleri Paris'te

Fransız modacı Jean-Paul Gaultier'in kariyerine başladığı 1971 yılından günümüze dek tasarladığı elbiseler Paris'te modaseverlerle buluştu.

Fransız modacı Jean-Paul Gaultier'in kariyerine başladığı 1971 yılından günümüze dek tasarladığı elbiseler Paris'te modaseverlerle buluştu.

Gaultier'in aralarında Madonna, Beyonce ve Amy Winehouse'un da bulunduğu ünlüler tarafından giyilen çoğu daha önce hiç sergilenmemiş 175 elbisesi Grand Palais'de sergilenmeye başlandı.

Sergide, "Modanın kötü çocuğu" lakaplı Gaultier'in hazır giyim ve "haute couture" eserlerinin yanı sıra, elbiselerini yaratırken ilham aldığı çeşitli nesneler de bulunuyor.

Jean-Paul Gaultier ile özdeşleşmiş "denizci" desenli kıyafetlerin önemli yer tuttuğu sergide modaseverler, Gaultier'in 1970'li yılların Paris ve Londra'sından esinlenerek tasarladığı Punk Cancan koleksiyonunu da görme imkanı buluyorlar.

Sergide en çok dikkati çeken eserler arasında Madonna'nın 1990 yılında dünya turnesinde giydiği konik korseli elbise yer alıyor. Gaultier tarafından tasarlanan ve Beyonce, Amy Winehouse, Catherine Deneuve, Dita von Teese, Kurt Cobain, Kylie Minogue gibi ünlüler tarafından konser ve ödül törenlerinde giyilen parçalar da sergide modaseverlerin ilgisine sunuldu.

Gaultier'in 18 yaşında Pierre Cardin tarafından asistan olarak işe alınmasıyla başlayan 44 yıllık moda kariyeri Grand Palais'de altı farklı temada ziyaretçiler tarafından görülebiliyor. Farklı temalara göre ayrılan altı salonda, Gaultier'in ilk ilham kaynağı Jacques Benker'ın 1944'te çektiği Falbalas filmindeki Paris Haute Couture dünyasından punk ve fütürist tarzlara geçiş süreci ve daha yakın dönemlerde vahşi yaşamla şehir hayatını harmanlayışı aktarılıyor.

Kıyafetlerin bir kısmı cansız mankenlere projeksiyon makinelerinden yansıtılan gerçek yüz ifadeleriyle sunulurken, Gaultier'in 16 temel eseri de yine cansız mankenlerin kullanıldığı bir defileyle ziyaretçiler tarafından görülebiliyor.

Jean-Paul Gaultier'in moda anlayışı üzerine panel ve temel moda atölyeleriyle desteklenen sergi 3 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Jean Paul Gaultier Beyonce Madonna Paris Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title