Haberler

Medea Kali" Oyununun Galası Yapıldı

İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen Fransız yazar Laurent Gaude'nin yazdığı, "Medea Kali" tiyatro oyununun galası yapıldı.

İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen Fransız yazar Laurent Gaude'nin yazdığı, "Medea Kali" tiyatro oyununun galası yapıldı.

Yönetmenliğini Musa Uzunlar'ın üstlendiği oyunun "Üsküdar Stüdyo Sahne"de gerçekleşen galasına, çok sayıda izleyici katıldı.

Aynı zamanda oyunda rol alan Musa Uzunlar, gösterim öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu ve güzel bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Oyunun duygusu büyük olduğu için gerçekten enerji isteyen, yürek isteyen bir iş. Zeynep Hanım bunun altından hakkıyla kalktığı için çok memnunum. Çevirme aşamasından itibaren bu metne hakim olduğumuz için ağır ağır ilerledik. Son 1,5 ayı yoğun tempoda geçti. Biz emeklerimizi sunduk, takdir izleyicinin" dedi.

İzleyicinin oyunda kendi hayatından çok şey bulacağını ifade eden Uzunlar, şunları söyledi:

"Medea Kali, büyük duygular içerisinde insana dair olan her şeyi yapan bir karakter. Temelde bir duygu insanı ele geçirirse eğer, o duygunun insana iyi ya da kötü anlamda neler yapabildiğini de görüyoruz. Öfkesinden, sırf intikam almak için kendi çocuklarını kesen bir kadın figürü aslında hayatımızda da tanık olduğumuz bir şey. Şiddet, terör, halk, sevgi, aşk, ihanet, iktidar gibi yaşadığımız her şeye ait bir eser. Biz de bu eserin hakkını vermeye çalıştık."

Yunan mitolojisindeki, gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan, yılan saçlı, keskin dişli "Medusa" ve Hindu mitindeki "Tanrıça Kali"yi harmanlayan oyun, sıra dışı bir dekor ve ışık tasarımına sahip.

"Medea Kali"nin çevirisiyse, oyunda başrolü üstlenen ve baştan sonra uzun performansıyla dikkati çeken Zeynep Utku'ya ait.

Yusuf Can Sancaklı'nın da rol aldığı ve dekor tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Enver Başar'ın üstlendiği tek perdelik oyunun kostüm tasarımı ise Çevren Sarayoğlu'na ait.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Musa Uzunlar İstanbul Üsküdar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title