Haberler

Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli"

Oyuncu Kosta Kortidis'in yazıp yönettiği, "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli", Profilo Alışveriş Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Oyuncu Kosta Kortidis'in yazıp yönettiği, "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli", Profilo Alışveriş Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Gökbilimci, astrofizikçi, biyolog, psikiyatrist, jeolog ve ev hanımının aynı evde buluşmasını konu edinen oyunda, İsmail İncekara, Alptekin Serdengeçti, Kosta Kortidis, Gizem Esgin ile Tuğce Tamer rol alıyor.

CEF Tiyatro tarafından sahnelenen oyuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kortidis, oyunda herkesin kendisinden bir şey bulacağını belirterek, "Fikir, zamandan çıktı. Zaman nedir? İnsanlar zamanı nasıl değerlendiriyor ve zamana ne anlam veriyor? Maksat buydu. Herkesin hayatında zaman farklı işliyor. Zaten, oyunun temeli, 'Zaman dediğimiz nedir ki? Bizim uydurduğumuz ölçü.' Büyük bir facia var oyunda. Bütün bu faciaya sürüklenen akışın içerisinde de çok fazla kahkaha var. Fakat bunlar ucuz kahkahalar değil" ifadelerini kullandı.

Prof. Hüseyin Çineli karakterini canlandıran İsmail İncekara, oyunun çok değişik bir oyun olduğuna vurgu yaparak, "Bir gökbilimci ve astrofizikçi ikiz kardeşinin arasında, arkadaşları Kamuran'ın da katıldığı bir oyun izleyeceksiniz. Seyredenler hep, 'Biz oyunun içine girdik ve çok şey öğrendik' diyor. Hakikaten biz biraz uzak kalmışız gök olaylarına. İşte bu tiyatroda ufak ufak bu tür bilgileri de alarak izleyebilirsiniz" dedi.

Oyunda Ord. Prof. Sefa Çineli'yi canlandıran Alptekin Serdengeçti ise kendisi için çok keyifli ve eğlenceli bir oyun olduğuna işaret ederek, "Sefa karakteri, zaten biraz muzip, şakacı, abisine takılan, onunla uğraşan bir tip. Bir yandan da bilim konferansları var. Sürekli, o bahsettiği gökbilimle ilgili bilgileri, karşılıklı sarf ediyoruz birbirimize" diye konuştu.

Oyunu izleyenlerin hem eğlenip hem bir şeyler öğrendiğinin altını çizen Serdengeçti, "Amacımız da zaten tiyatro yaparken, hem eğlendirmek hem eğitmek. Dolayısıyla ideal bir oyun diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Bu sezon ilk kez izleyiciyle buluşan oyunun dekor tasarımını Batuhan Bozcaada, ışık tasarımı Hakan Özipek, müziklerini ise David Arugete yaptı.

Oyun, 19 ve 27 Kasım'da yeniden izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alptekin Serdengeçti Profilo Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title