Haberler

Kuruyan Asırlık Çınarı Sanat Eserine Dönüştürüyor

Kuruyan asırlık çınarı sanat eserine dönüştürüyor- Malatya'da heykeltıraş, Vilayet Parkı'ndaki kuruyan çınar üzerine Mevlana, Battal Gazi, Turgut Özal gibi tarihe damgasını vurmuş önemli şahsiyetlerin rölyeflerini yapıyor- Heykeltıraş Aydemir: "Bu tarihi ağaçta, yine tarihe yön vermiş büyük insanlarımızın yüz figürleri olacak.

Kuruyan asırlık çınarı sanat eserine dönüştürüyor- Malatya'da heykeltıraş, Vilayet Parkı'ndaki kuruyan çınar üzerine Mevlana, Battal Gazi, Turgut Özal gibi tarihe damgasını vurmuş önemli şahsiyetlerin rölyeflerini yapıyor- Heykeltıraş Aydemir: "Bu tarihi ağaçta, yine tarihe yön vermiş büyük insanlarımızın yüz figürleri olacak. Onlar bu ağaçta yaşayacak" RAMAZAN KAYA - Malatya'da heykeltıraş Hüseyin Aydemir, kuruyan asırlık çınar ağacını, Mevlana, Battal Gazi, Niyaz-i Mısri ve Turgut Özal gibi tarihe damgasını vurmuş önemli şahsiyetlerin rölyeflerini yaparak sanat eserine dönüştürüyor. Heykeltıraş Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vilayet Parkı'nda kuruyan asırlık çınarın üzerine kabartma çalışması yapmak için bir proje hazırladığını söyledi. "Medeniyet Ağacı" ismini verdiği projeyi Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a sunduğunu ve projenin kabul gördüğünü anlatan Aydemir, çalışma kapsamında kuru çınara 10 önemli ismin yüzlerinin rölyefini yapmaya başladığını kaydetti.Aydemir, "Abdulvahap Gazi, Hasan Basri, Emir Ömer, Danişmend Gazi, Battal Gazi, Sadrettin Konevi, Mevlana, Niyaz-i Mısri, İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın yüz kabartmalarının yer aldığı projede şu ana kadar 9'unu tamamladım. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yüz kabartmasını da en kısa sürede yapacağım" dedi. - "Onlar bu ağaçta yaşayacak"Oyma tekniği kullanarak yaptığı kabartmaların vatandaşlardan da yoğun ilgi gördüğünü belirten Aydemir, amacının özellikle genç nesle önemli şahsiyetleri tanıtmak olduğunu söyledi. Çalışmasını bu ay içinde tamamlamayı hedeflediğini dile getiren Aydemir, şunları kaydetti: "Bu tarihi ağaçta, yine tarihe yön vermiş büyük insanlarımızın yüz figürleri olacak. Onlar bu ağaçta yaşayacak. Bu ağaç burada sağlam bir şekilde durduğu sürece onlar da hatırlanacak. Gençlerin yoğun ilgisi var. Herkes merak ediyor. Sonuçta bu ağaca sahip çıkacak olan yine onlar. Amacım büyük insanları tanıtmak. Gençlerin, yeni neslin bunlara sahip çıkmasını sağlamak." Doğal yollardan kuruyan çınar ağacının dallarını da değerlendirmeyi düşündüğünü aktaran Aydemir, "Malatyalı 500 sanatçı, siyasetçi ve ünlü isim belirlenecek. Çınar yaprağı şeklinde ahşaptan modeller keseceğiz. Rengarenk boyanacak. Üzerilerine Malatyalı 500 ünlünün ismini yazarak çınar ağacında sergileyeceğiz" diye konuştu. -

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Aydemir Turgut Özal Battal Gazi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title