Haberler

İstanbul Modern'de "Çok Sesli" Sergisi Açıldı

İstanbul Modern, kuruluşunun 10. yılında Türkiye'de görsel ve işitsel sanatlar arasındaki çok katmanlı bağın izlerini "Çok Sesli" isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

İstanbul Modern, kuruluşunun 10. yılında Türkiye'de görsel ve işitsel sanatlar arasındaki çok katmanlı bağın izlerini "Çok Sesli" isimli sergiyle sanatseverlerin beğenisine sundu.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, düzenlenen basın toplantısında, serginin, İstanbul Modern'in disiplinler arası projeler dizisinin devamı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Eczacıbaşı, "Bu sergi, ses, müzik ve görsel sanatlar arasında var olan ilişkinin gelişimini ve güncel durumunu anlatıyor. Sergide, Türkiye'de çağdaş sanat üretiminde, görsel sanatlarla müzik ve ses ilişkisini irdeleyen, her iki sanat dalından da beslenen, farklı kuşaklardan 17 sanatçının, son dönem resim, video, heykel ve yerleştirmeleri sunuluyor" dedi.

Oya Eczacıbaşı, sergide, Nevin Aladağ, Fikret Atay, Semiha Berksoy, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Burhan Doğançay, Cevdet Erek, Borga Kantürk, Servet Koçyiğit, Füsun Onur, Ferhat Özgür, Sarkis, Erinç Seymen, Merve Şendil, Hale Tenger, Vahit Tuna ve : mentalKLINIK'in eserlerinin bulunduğunu açıkladı.

Türkiye'nin sosyal ve kültürel gelişim süreçlerini, görsel sanatlar ve müzik alanındaki yansımalarıyla araştıran, dönemler arası ve disiplinler arası gelişen bu zeminde sergiye özel "Repertuar" isimli bir araştırmanın da sanatseverlerin ziyaretine açıldığını dile getiren Eczacıbaşı, sergi süresince farklı müzik türlerine yönelik, sergi sanatçıları ve müzik uzmanlarıyla birlikte dinleti, performans, panel ve söyleşiler ile atölye çalışmaları gerçekleştirileceğini söyledi.

Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu ve Çelenk Bafra'nın üstlendiği sergi, 27 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Oya Eczacıbaşı İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title