Haberler

İstanbul Mısırlı Ahmet'le Büyülendi!

Güncelleme:

Geçtiğimiz gün MKM Atilla İlhan Salonu'da müzikseverlerle buluşan Mısırlı Ahmet salonu dolduran yüzlerce kişiye unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Belçika, Bulgaristan ve Makedonya gibi birçok ülkenin ardından, Mısırlı Ahmet'le ilk defa İstanbullularla buluşan "Music and Memory" projesi Balkan rüzgarı estirdi. Türk, Bulgar ve Belçikalı usta müzisyenleri dinleyen coşkulu seyirci sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Gitarda Onur Aymergen, bağlamada Muhlis Berberoğlu, kemanda Serkan Gugul, Bulgaristan'dan akordiyon üstadı Petar Ralchev, kaval üstadı Nedyalko Nedyalkov, davulda da komplike ritimlerdeki ustalığıyla bilinen Belçikalı Stephane Galland, Mısırlı Ahmet'le beraber adeta müzik şöleni verdi!

70 KİŞİLİK DARBUKA ŞOVU!

Üstat Mısırlı Ahmet'in onuncu yılını kutlayan "Ritimhane" öğrencileriyle beraber sahne alması ise geceye damga vurdu. 70 öğrencinin gerek hatasız senkronları gerekse soloları akıllara kazındı. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından sergiledikleri büyüleyici performanslarının ardından dakikalarca alkışlanan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

"PEK ÇOK BESTEYİ KAMPTA YAPTIK, İLK SİZ DİNLİYORSUNUZ"

İlk yarıda Göçmen Kızı, Nedyalko gibi parçaları dinleyen müzikseverler, ikinci yarıda da daha önce hiçbir yerde çalınmayan Aşk, Realization, Zeytin Kuşağı, Bolerias, Çağdaşım ve Meçhul besteleri ile müzik ziyafeti yaptı.

İkinci yarıdaki şarkıların birçoğunu her yıl düzenlediği kamplarda, doğayla iç içe bir otamda bestelediklerini belirten üstat Mısırlı Ahmet şöyle dedi "Bu şarkıları ilk defa siz dinliyorsunuz. Bir sonraki albümümüzün şarkıları bunlar. Hatta 'Zeytin Kuşağı' şarkısının ismini öğrencilerimizle beraber bulduk. Şarkıdan sonra herkesin içinden geçen kelimeyi hep bir ağızdan söylemesini istedim ve ortaya 'Zeyin Kuşağı' ismi çıktı".

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Mısırlı Ahmet Bulgaristan Makedonya Belçika Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title