Haberler

İdso'nun İtalyan Şef Antonıo Pırollı İle Buluşması

Güncelleme:

Denizbank sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın 8 Kasım, cuma günkü konseri Fulya Sanat Merkezi'nde Gerçekleşecek.

Konser 1995 yılında Türkiye'ye yerleşen ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetecek. Şef Pirolli, 1995-2000 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin, 2002-2005 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Genel Müzik Direktörlüğü görevini üstlenmişti. Çok geniş bir opera ve senfoni repertuvarına sahip olan Pirolli, dünyanın en önemli opera, senfoni orkestralarına ve festivallerine davet edilmektedir. Konserde yer alacak solistler ise kemanda Özgecan Günöz Kızılay ve Olgu Kızılay, viyolonselde Zeynep Eren, trombonda Tolga Akkaya.

Konser 1858-1931 yılları arasında yaşamış olan ve "Keman'ın Kralı" olarak tanınan Belçikalı besteci, orkestra şefi ve kemancı Eugène Ysaÿe'nin orkestralı yapıtlarından Amitié ile başlayacak. Konser Gabriel Fauré Elégie, do minör, Op.24 ve Georg Christoph Wagenseil Trombon Konçertosu ile devam edecek. Finalde ise Richard Strauss'un Ölüm ve Aydınlanma adlı senfonik şiiri müzikseverlere tadı damaklarda kalacak bir gece yaşatacak.

Tarih : 8 Kasım 2013, Cuma

Yer : Fulya Sanat Merkezi

Saat : 20.00

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title