Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Sanatçılardan Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sanat camiasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sanat camiasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Oyuncu ve manken Tuğçe Kazaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada darbelerin ülkeye verdiği zarara işaret ederek, "Bu ülke darbelerden çok çekti. Bunun en acısı, kendi ülkemizde yetiştirdiğimiz, aynı ekmeği, suyu, kültürü paylaştığımız insanların, kendi içimizden masum vatandaşların üzerine tank sürebilecek, silah çekebilecek kadar ileriye gitmiş olması. Bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyadaki 57 Müslüman ülke arasındaki konumuna dikkati çeken Kazaz, "Dil, din, ırk fark etmeksizin, bu topraklara, doğaya, yer yüzündeki her şeye, bu toprakların haricindeki tüm Müslüman coğrafyasına sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Kazaz, yaşanan hadiseler karşısında duanın önemine de değinerek, "Son ana kadar sokakları ve meydanları terk etmememiz çok önemli. Çünkü darbe yeni başlıyor. Stratejiler daha yeni başladı. Bunun arkası kesilmeyecektir." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı bütün insanlar sokağa dediğinde ağladım"

Halk müziği yorumcusu Bülent Serttaş da darbe girişimini şiddetle kınadığını aktararak, "İyi ki ülkemizin başında dirayetli insanlar var. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Haydi Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanlar, sokağa.' dediği zaman hüngür hüngür ağladım. İyi ki böyle bir Cumhurbaşkanımız var. İyi ki böyle bir ülkede yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşadığı için memnuniyetini dile getiren Serttaş, "İyi ki böyle bir Cumhurbaşkanımız varmış. Dik duruşuyla, daha büyük bir şey olmadan bastırıldı. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz'un 'Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü' ilan edilmesini istiyorum. Cennet bir ülkede yaşıyoruz. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Onu darbeyle indiremezsiniz. O zihniyetteki insanların karşısına onu seçenler çıkar." diye konuştu.

"Uçak sesleriyle hepimizin aklı gitti"

Türk halk müziği yorumcusu Nihat Doğan, 15 Temmuz'da demokrasi savaşı verildiğini söyleyerek, "Menderes'i mezarında rahat uyutmak temennisi en büyük duamdı ve belki de Rabbim dualarımı o gece yaşamayı bize nasip etti. Bu millet, büyük bir demokrasi savaşı vererek, kanını yerde bırakmadı. 15 Temmuz sivil direnişine katılan tüm milletimize selam olsun." değerlendirmesinde bulundu.

"Balık Ayhan" lakaplı Roman müzisyen Ayhan Küçükboyacı ise yaşananların şaka olmadığının altını çizerek, "Ülkemizde korkunç bir durum atlattık. Allah hepimizin yardımcısı oldu. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanının lafı üzerine bu millet onurunu ve gururunu kazanmıştır. O uçak sesleriyle hepimizin aklı gitti. Allah milletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bülent Serttaş Balık Ayhan Tuğçe Kazaz Kültür Sanat Haberler

title