Haberler

Erzurum Devlet Tiyatrosu "Peynirli Yumurta" oyununu sahneleyecek

Güncelleme:

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Peynirli Yumurta" oyununu yarın seyirciyle buluşturacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Peynirli Yumurta" oyununu yarın seyirciyle buluşturacak.

Ferenc Karinthy'nin yazdığı Çiğdem Aydın'ın çevirdiği ve Eray Eserol'un yönettiği tek perdelik oyunda, Macaristan'da yaşamak zorunda olan bireyin özgürlük özlemi, var olma çabası ve yaşadıkları sorunlar, bar sandalyesinde oturan bir kişinin kendisi ve çevresiyle hesaplaşması üzerinden anlatılıyor.

Dekoru Sinan Yardımedici, kostümleri Esra Selah, ışık tasarımını Rahmi Özan'ın yaptığı oyunda, Bayram Atila Karagöz ve Merve Gül rol alıyor.

Oyunun yönetmeni Eray Eserol gazetecilere yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle kasım ayında internet üzerinden oyunun çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Eserol, 3 farklı kentte çalışma yaptıklarını belirterek, "Dramatik tarafları ve karakterlerin değişimlerini Erzurum, İzmir ve Ankara'da yaptık. İnternette oyunun temelini attık ve Ankara'da ise provalarına başladık. Biz ortaya bir fotoğraf koyuyoruz sonra içini duygu, gerilim ve çatışma ile dolduruyoruz. Çatışma ve gerilim bizde bir şeylerin eksiklik duygusunu yaratıyor. Metne dayalı bir tiyatro yapıyoruz.* diye konuştu.

EDT Müdürü Sezai Yılmaz da ikinci oyunlarını yarın sahneleyeceklerini belirterek, Erzurum ekibi olarak Türkiye'nin dört bir yanında turnelerin devam ettiğini aktardı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Çiğdem Aydın Erzurum Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title