Haberler

    Dezso Ránki ve Edit Klukon

    Ünlü Macar piyanistler, Dezso Ránki ve Edit Klukon Ankara Piyano Festivali kapsamında ilk defa 31 Ekim'de CSO Konser Salonu'nda sahne alıyor.

    Ünlü Macar piyanistler, Dezso Ránki ve Edit Klukon Ankara Piyano Festivali kapsamında ilk defa 31 Ekim'de CSO Konser Salonu'nda sahne alıyor.

    Altus Kültür-Sanat tarafından düzenlenen Ankara Piyano Festivali, Liszt'in 205.doğum yılında Dezso Ránki & Edit Klukon'dan çok özel bir "Liszt Gecesi" performansıyla başlıyor.

    Resital Programı:

    F. Liszt

    *Les Préludes – Senfonik Şiir No.3

    *Beşikten Mezara

    *Mazeppa – Senfonik Şiir No.6,  Victor Hugo sonrası

    Liszt'in dört el için uyarlaması

    ARA

    ** Dante Senfonisi – (Dante -İlahi Komedya Senfonisi)

    **Liszt'in iki piyano için uyarlaması

    1969 yılında Schumann Uluslararası Piyano Yarışması'nı kazanan ve akabinde Berlin Filarmoni Orkestrası, Londra Filarmoni Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası ve Amsterdam Concertgebouw Orkestrası gibi önde gelen orkestralar ve Maazel, Mehta, Solti ve Kondraşin gibi şeflerle çalışan Dezso Ránki, ve Dénes Gulyás, László Polgár, Lucia Popp ve Ruth Ziesak gibi büyük şancılarla birlikte çalışan Edit Klukon birlikte ilk defa 1985 yılında çalmaya başladılar. Mozart, Schubert, Schumann, Brahms, Debussy, Ravel, Grieg, Liszt ve Bartók gibi bestecilerin iki piyano eserlerini dağarlarında bulunduran ikili bugüne kadar anavatanları Macaristan dışında Salzburg, Torino, Milano, Münih, Paris, Londra, Lizbon, Washington D.C., Las Palmas, Sao Paulo ve Lucerne gibi önemli sanat merkezlerinde sahneye çıktılar.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Victor Hugo Londra Dante Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title