Haberler

Devlet Tiyatrosu'na atanan Tamer Karadağlı'yla ilgili dikkat çeken iddia: Yıllar önce sınava girip kazanamamış

Güncelleme:

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanan oyuncu Tamer Karadağlı'nın yıllar önce Devlet Tiyatroları'na girebilmek için sınava girdiği ancak başarısız olduğu ileri sürüldü.

Çocuklar Duymasın dizisindeki rolüyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan Tamer Karadağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Ünlü isimleri ikiye bölen atama kararıyla ilgili konuşan usta oyuncu Yücel Erten, Karadağlı'nın yıllar önce Devlet Tiyatrosu'na girebilmek için sınava girdiği ancak kazanamadığını söyledi.

"120 KİŞİ ARASINA GİREMEMİŞTİ"

Karadağlı'nın yeni göreviyle ilgili Birgün'e konuşan oyuncu Yücel Erten, şunları söyledi: "Bence de bu atama uygun düşmemiştir. Yanlış hatırlamıyorsam; bir dönemde Devlet Tiyatroları'na sınavla 120 sanatçı almıştık. Adı geçen kişi, o 120 kişi arasına girememişti. Tiyatro sanatı ile pek de ilgisi olmadığı halde, şimdi zembille tepeden inmesi, anlaşılır gibi değildir. Ama çok önemli de değildir."

Devlet Tiyatrosu'na atanan Tamer Karadağlı yıllar önce girdiği sınavı kazanamamış

"DEĞİŞİME AYAK DİRENDİ"

"Asıl önemli olan, Devlet Tiyatroları sanatçı ve çalışanlarının, on yıllardır bir camia olarak, değişime ayak diremiş olmaları, böyle bir hayata sürüklenmeye razı olmaları, boyun eğmiş olmalarıdır. Dönüp geldiğimiz durum: Her toplum, layık olduğu biçimde yönetilir…"

Devlet Tiyatrosu'na atanan Tamer Karadağlı yıllar önce girdiği sınavı kazanamamış

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Tamer Karadağlı 3.Sayfa Magazin Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (16)

Fatih Erdem:

Vay be tiyatrocu olabilmek için girdiği sınavı dahi kazanamayan biri, tüm ülkedeki tiyatroların ve tiyatro sanatçıların başına geçebiliyor, garip bir dünyada yaşıyoruz

118
67
yanıtYanıtla
ertan arık:

Annesinin baş örtülü fotoğrafı nedeniyle başarısız sayılmıştır. Arkadaşım askeri sınavı geçti bildirimi almasına rağmen çağrılmamıştı da .... oradan aklıma geldi...

66
55
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Ya bırakın şu bel altı vuruşlarını... Alnı secdeye gidenleri 15 Temmuz 2016 da gördük. Tamer Karadağlı'yı savunacağız diye yapmadığınız şey kalmadı. Yanlışa yanlış deyin be kardeşim.

yanıt150
yanıt38
salih:

yıllarca oyunculuk yapmış birisini istememelerinin tek sebebi var vatan haini değil oyüzden

26
29
yanıtYanıtla
Anonim:

La ne alaka :D

yanıt6
yanıt6
Ibrahim Ozturk:

Muhtemelen ön mülakatta okuduğu dergi gazete izlediği tv kanalı sorularına istedikleri cevap alınamayınca reddedilmiştir. Önceden böyleydi çok geçmişe gitmenize gerek yok yaşım 30

32
22
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Bencede fazla kurcalamayın

yanıt8
yanıt7
sivaslı 58:

Torpil varken sinava gerek yokki

42
12
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Evet Tamer Karadağlı'nın atanması tam olarak bu dediğin.

yanıt22
yanıt9
Adem Örnek:

neden devlet tiyatrolarının başına gelmek için tiyatrocu mu olmak gerekiyor, pek çok bakan var hiçbirisi başında olduğu kurumun alanıyla ilgili bile değil ama idareci yetenekleri var, demek ki REİS bir ışık görüp atadı, zoruna gidip çekemeyen anten taktırsın

5
15
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title