Haberler

Devlet Tiyatroları Sanatçısı Adnan Başer Vefat Etti

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Adnan Başer (91), Ankara'da vefat etti.

Devlet Tiyatrosu sanatçısı Adnan Başer (91), Ankara'da vefat etti.

Başer için Büyük Tiyatro'da düzenlenen törene, sanatçının ailesi, yakınları ve sanatçı arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Başer'in kaybından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Başer'in "sanatçının emeklisi olmaz" sözünü kanıtlarcasına, yaş haddinden emekli olduktan sonra 20 yıl daha görev yaptığını anlatan Bilgin, "Başer, birçok oyunda rol almış ve 20 yıl daha bizlerle, seyircilerimizle sahnede olmuştur. Adnan Başer, onu tanıyan herkesin hafızasında güzel anılar bırakmıştır. Tiyatromuzun Adnan babasına Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

Başer'in cenazesi, Karşıyaka Camisi'nde kılınacak ikindi namazını takiben Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

1921 yılında İstanbul'da doğan sanatçı, 1 Mart 1955'de korist olarak Devlet Tiyatroları ailesine katıldı. 1967 yılında dram bölümü sanatkarı olan Başer, 18 Mart 1986'da yaş haddinden emekli oldu.

Sanatçının görev aldığı oyunlardan bazıları şunlar:

"Tanrılar ve İnsanlar (Gılgameş), Othello, Genç Osman, Kral Lear, Hürrem Sultan, Kral Oidipus, Don Juan, My Fair Lady, Deli İbrahim, Damdaki Kemancı

(Anatevka), IV: Murat, Mançalı Don Kişot, Romeo ve Juliet, Bağdat Hatun, Yunus Emre, Türkmen Düğünü, Meraki, Sarıpınar 1914, Osmancık, Hırçın Kız, Vatan Diye Diye, Savaş Baba, Kanlı Düğün, Utanç Dünyası, Murtaza, Kurtuluştan Kuruluşa." - ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Lemi Bilgin Karşıyaka Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title