Haberler

Cinnet Geçirmeye Hazır Olun

Güncelleme:

Korku ustası Stephen King en tanınan kitaplarından "The Shining"in devamını yazacak.

Korku edebiyatının en önde gelen isimlerinden olan ve kitapları dünyada 350 milyon satan Stephen King, en başarılı romanlarından "Medyum / The Shining"in devamını yazacağını açıkladı.

Kitap sakin ve sessiz bir ortamda kitabını yazmak, hemde yeni bir deneyim yaşamak için ailesini de yanına alarak Overlook Oteli'ne gelen Jack Torrence'ın hikayesini anlatıyordu. Jack Torrence yalnızlık ve hiçlik hissinden dolayı delirmesi sonucu ailesine saldırmaya başlar. Kardan dolayı yolların kapanması ve otele hiç bir şekilde ulaşım sağlanamaması ailenin içine düştüğü dehşeti dahada arttırır. Torrence'ın oğlu Danny'nin psişik yetenekleri ve kıvrak zekası sayesinde aile kurtulur.

KUBRİCK JACK NİCHOLSON'A "CİNNET" GEÇİRTMİŞTİ

'The Shining' 1980 yılında dahi yönetmen Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanmış, film Türkçeye "Cinnet" ismiyle geçmişti. Başrolde Jack Nicholson'un oynadığı film usta aktörün muhteşem performansı ve cinnet geçirerek baltayla kapıyı kırma sahnesiyle korku türünün temel taşı filmleri arasına yerleşmişti. Bir söylentiye göre mükemmeliyetçiliğiyle bilinen Stanley Kubrick sahneyi o kadar çok tekrar ettirmiş ki Jack Nicholson'a o sahnede gerçekten "cinnet" geçirtmiş.

ÇOCUK DANNY BÜYÜYOR

Stephen King, 'The Shining' (Medyum) romanının devamı olan 'Doctor Sleep'in çıkış tarihini 24 Eylül 2013 olarak açıkladı.Yazar, bu haberi kişisel internet sitesinden duyurdu.

'Doctor Sleep'te önceki kitapta psişik güçleri olan çocuk karekter Danny Torrence'ın yetişkin halini anlatacak.

Romanda güçlerini hastaların acı çekmeden ölmesi için kullanan Danny, insanların enerjisini emen medyum-vampirlerle mücadel ediyor.

OVERLOOK OTELİ'NE GELMEDEN

Bir süre önce yapım şirketi Warner Bros, Stanley Kubrick'in 1980 yılında yönettiği 'The Shining' filminin önceki dönemini anlatan bir hikayeyi beyazperdeye uyarlamak istediklerini açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Stanley Kubrick Jack Nicholson Stephen King Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title