Haberler

Cazın Yaşayan Efsanesi Hancock Türkiye'de

"15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" heyecanı yaklaşıyor. Festival, ilk konserinde cazın yaşayan efsanesi olarak adlandırılan Herbie Hancock'u ağırlayacak.

"15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali" heyecanı yaklaşıyor. Festival, ilk konserinde cazın yaşayan efsanesi olarak adlandırılan Herbie Hancock'u ağırlayacak. Daha önce 1996 ve 2002 yıllarında iki kez İstanbul Caz Festivali'ne gelen caz piyanisti Hancock, bu yıl iki özel konserle festivalin onur konuğu olacak. Caz ustası, 2 Temmuz'da Açıkhava Sahnesi'nde kendisine "En İyi Albüm" ve "En İyi Caz Albümü" dallarında Grammy ödülü kazandıran, Joni Mitchell şarkılarını yorumladığı "River-The Joni Letters" projesiyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Hancock'a konserde, Joni Mitchell ve Sting'le de çalışmış olan ünlü perküsyoncu Vinnie Colaiuta, Hancock'un uzun süreli yol arkadaşlarından bas virtüozu Dave Holland ile caz dünyasının yeni yıldızlarından Chris Potter (saksofon) ve Lionel Loueke (gitar) eşlik edecek. Konserde Mitchell'ın şarkılarını sıra dışı sesleri ile öne çıkan iki vokalist Sonya Kitchell ve Amy Keys seslendirecek. Sanatçı, 3 Temmuz'da ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda farklı bir konser programıyla tekrar cazseverlerle buluşacak. Hancock'a bu konserde de Dave Holland (bas), Vinnie Colaiuta (davul), Chris Potter (saksofon) ve Lional Loueke (gitar) eşlik edecek.

Çocuk çağlarında Mozart ve Bach gibi klasiklerin icralarıyla yola çıkarak, 20'li yaşlarında Miles Davis ile çalmaya başlayan Herbie Hancock, Wayne Shorter ve Tony Williams gibi kendi kuşağının ustalarıyla düetler yaptı. Sanatçı, "Blow-Up" ve kendisine "En İyi Film Müziği" dalında Oscar kazandıran "Round Midnight" filmleri için yaptığı bestelerle eleştirmenlerden de tam not aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve 16 Temmuz'da sona erecek İstanbul Caz Festivali, 40'a yakın konserle İstanbul'u bir caz kentine dönüştürecek. Şehrin çeşitli mekanlarına yayılacak festival konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Esma Sultan Yalısı, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Arkeoloji Müzesi Bahçesi, Nardis Jazz Club ve İstinyePark ev sahipliği yapacak. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title