Haberler

    Bi'bilene Sor #3 : Hakan Bıçakçı ile Sinema ve Edebiyatta Anlatı

    Fikirlerin senaryo ya da öykü gibi elle tutulur yazılı bir materyale dönüşme evresi yaratıcılar için en sancılı süreçlerden biri. Hayal dünyanızda geliştirdiğiniz fikirleri kağıda dökerken etkili şekilde kurgulayamıyorsanız hem fikrinizi, hem emeğinizi, hem de zamanınızı çöpe atmış sayılırsınız.

    Fikirlerin senaryo ya da öykü gibi elle tutulur yazılı bir materyale dönüşme evresi yaratıcılar için en sancılı süreçlerden biri. Hayal dünyanızda geliştirdiğiniz fikirleri kağıda dökerken etkili şekilde kurgulayamıyorsanız hem fikrinizi, hem emeğinizi, hem de zamanınızı çöpe atmış sayılırsınız. İster sinemaya, ister edebiyata meyilli olun; bu alanlardan birinde etkili eserler yaratmak, üretmek için yola çıktıysanız adımlarınızı önce hikaye kurmaktan yana atmanızda fayda var. Biz de bu sebeple ATÖLYE işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Bi'Bilene Sor Atölyeleri'nde yönümüzü sinema ve edebiyatta anlatı konusuna çeviriyoruz. Konu hem sinema hem de edebiyatta etkili hikaye yaratmak olunca sözü, yayınlanan 9 kitap ve sayısız öyküsüyle Yabancı Dile En Çok Çevirilen 15 ve En İyi 20 Genç Yazar arasında gösterilen, en üretken yazarlarımızdan Hakan Bıçakçı'ya bırakıyoruz. Senaryo alanında da çalışan yazarın tekinsiz öykü ve romanlarıyla karakter, atmosfer ve hikaye kurmadaki bilgi birikimlerinden her "yazıyorum ben" diyenin faydalanması gerektiğini düşünerek Bi'Bilene Sor'uyoruz!

    Herkese açık ve ücretsiz gerçekleşecek atölye kapsamında yeteneğinizle harmanlayabilmeniz için Sinema ve edebiyatta klasik hikaye yapısı ve yapı-karşıtı yaklaşımlar Karakter, diyalog ve anlatım teknikleri Anlatı türleri ve örnekleri alt başlıklarında anlatıya dair teknik ve teorik bilgileri, hikayeciliğinizde bunları nasıl kullanabileceğinizi deneyimli bir bilenden, Hakan Bıçakçı'dan öğreniyoruz.

    Kitaplarının, öykülerinin ve karakterlerinin ardındakini merak edenler içinse ufak bir biyografisini hemen aşağıya bırakıyoruz. Kendisiyle ilgili daha detaylı bilgilere internet sayfasından ve Twitter adresinden de ulaşabilirsiniz.

    HAKAN BIÇAKCI 1978'de İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara'ya gitti. 2001'de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirerek İstanbul'a döndü.

    İlk romanı Romantik Korku 2002'de yayımlandı. Çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları ve öyküleri yayımlandı.

    Apartman Boşluğu Arnavutçaya (2009), Arapçaya (2010), Bulgarcaya (2011), İngilizceye (2012), Romenceye (2013) ve Çinceye (2015) çevrildi. Karanlık Oda İtalyancaya (2015) çevrildi. Boş Zaman Bulgarcaya (2016) çevrildi.

    YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI

    Romantik Korku (roman, 2002)

    Rüya Günlüğü (roman, 2003)

    Boş Zaman (roman, 2004)

    Bir Yaz Gecesi Kabusu (öykü, 2005)

    Apartman Boşluğu (roman, 2008)

    Karanlık Oda (roman, 2010)

    Ben Tek Siz Hepiniz (öykü, 2011)

    Doğa Tarihi (roman, 2014)

    Hikayede Büyük Boşluklar Var (öykü, 2015)

    Tarih : 5 Şubat 2017, Pazar

    Saat : 13.00 - 15.00

    Mekan : ATÖLYE

    Tarihi Bomonti Bira Fabrikası

    Silahşör Cad. Birahane Sok.

    No. 1 - Şişli, İstanbul

    +90 532 732 78 06

    Bi'Bilene Sor : Hakan Bıçakçı ile Sinema ve Edebiyatta Anlatı Atölyesi, Kısa İyidir tarafından ATÖLYE işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.

    Hakan Bıçakçı ile ilgili daha fazla bilgi için :

    http://www.hakanbicakci.com/

    http://www.twitter.com/HakanBicakci

    Kısa İyidir ile ilgili daha fazla bilgi için :

    http://www.kisaiyidir.net/

    http://www.twitter.com/kisaiyidir

    https://www.facebook.com/kisaiyidir

    ATÖLYE ile ilgili daha fazla bilgi için :

    http://www.atolye.io/

    https://www.facebook.com/atolyeist

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    İstanbul Twitter Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title