Haberler

Bandırma'da 3'üncü Kavun Festivali

Bandırma Yeşil Çomlu Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Kavun Festivali düzenlendi.

Bandırma Yeşil Çomlu Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Kavun Festivali düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm, Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla başlayan festival, katılımcıların Bayraktepe mevkiine doğru bayrak yürüyüşüyle devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla göndere Türk bayrağı çekildi.

Yeşil Çomlu Mahalle Muhtarı Mustafa Can Toros, burada yaptığı konuşmada, festivalin kavun satışlarını arttırdığına dikkati çekerek, "Daha önce hasat döneminde günde 20 römork kavun satılırken bugün 100 römork kavun satışı yapılıyor." diye konuştu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, bu tür etkinliklerden çok iyi sonuç alındığını belirterek, "Burada bir ekonomik faaliyet yürütülüyor. Bu festival bir işe yarıyor. Bandırma Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından en güzel kavun yarışması düzenlendi. Yarışmalarda üreticiler Dalaman, Beyaz ve Altınbaş kavun cinslerinde yarıştılar. Yarışmalarda jüri kavunların görünümleri, tadı, rengi ve kokusuna göre değerlendirme yaptı.

Festival, konuklara peynir, lokma ve kavun ikramı yapıldıktan sonra sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Tüm Balıkesir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title