Haberler

Avrupa'nın Seçkin Destinasyonu "Taraklı"

Sakarya'nın Taraklı ilçesi, "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi"nin Türkiye ulusal destinasyonu seçildi

Sakarya'nın Taraklı ilçesi, Avrupa Komisyonunun düzenlediği "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi"nin 2013 Türkiye ulusal destinasyonu seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, turizme henüz tam anlamıyla kazandırılamamış ancak sürdürülebilir turizm çalışmaları neticesinde gelişme potansiyeli yüksek görülen destinasyonların belirlenerek, ortak bilgi ve iletişim ağına dahil edilmesini sağlayan EDEN kapsamında her yıl düzenlenen yarışmaların 2013 ülkeler seçmesi tamamlandı.

Proje çerçevesinde bu yıl Türkiye'nin çeşitli merkezlerinden toplam 30 başvuru yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonların başvuruları değerlendirdiği yarışmada Taraklı, Karaman ve Seferihisar finale kaldı.

Finalistlerin değerlendirilmesinin ardından ise Sakarya'nın Taraklı ilçesi Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlendi.

-Taraklı Avrupa'ya tanıtılacak

Avrupa Komisyonunca sağlanan her türlü tanıtım olanağından yararlanacak Taraklı ilçesi EDEN projesiyle önemli fırsat elde etmiş oldu.

Avrupa Komisyonu, seçilen ülke destinasyonları için tanıtım filmleri hazırlayarak, AB ülkeleri televizyonlarında yayınlanmasını sağlıyor.

Ülkelerin ulusal destinasyonları ayrıca her yıl Avrupa Turizm Formu kapsamında düzenlenen fuarda da tanıtılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sakarya Türkiye Taraklı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title