Haberler

Avrupa Edebiyatı 22.000 Kilometre Yol Katetti!

Goethe Enstitüsü'nün, geniş kapsamlı kültür projesi "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de – Türkiye Edebiyatı Avrupa'da"; yola çıktığı 5 Mayıs 2009'dan, Türkiye turunu tamamladığı 16 Nisan 2010 tarihine dek Türkiye'nin 24 ilini Avrupa Edebiyatı'nın önemli isimleriyle buluşturdu!

Mayıs ayında, 8 ülkeyi kapsayan Avrupa turuna başlayan proje; Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Kars, Erzurum, Trabzon, Samsun, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Kayseri, Antakya, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'u içine alan Türkiye turunda gezici kütüphanesi ile tam 22.000 kilometre yol katetti.

"Avrupa Edebiyatı Türkiye'de – Türkiye Edebiyatı Avrupa'da" projesi, 12 ay boyunca düzenlediği okuma ve söyleşilerde; toplam 44 edebiyatçıyı, yaklaşık 27.000 lise – üniversite öğrencisi ve okurla bir araya getirdi.

Projenin "Yollarda… Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri" başlığı altında gerçekleştirilen 170'ten fazla etkinliğinde aynı zamanda; 20 farklı sanatçı ve müzik grubu, unutulmaz konserler verdiler. Avrupalı yazarlara ait 7 ayrı oyun, çevirmen – dramaturg Sibel Arslan Yeşilay tarafından Türkçeleştirilerek okuma tiyatrosu olarak sahneye konarken; 24 kenti gezen 4 sergi de proje kapsamında sanatseverlerle buluştu.

Türkiye turundaki etkinliklerde "Kısa ve İyi III" adlı kısa film programı, Almanya'da son sekiz yılda yapılan canlandırma filmlerini sanatseverlere sunarken; Günter Grass ile Yaşar Kemal ve 4 Avrupalı yazar, İstanbul'da muhteşem "Edebiyat Buluşması"na imza attılar.

Mayıs ayında, Avrupa'daki ilk durağı Sofya'ya doğru yola çıkan "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de – Türkiye Edebiyatı Avrupa'da" projesi; 2 ay süresince Sofya, Bükreş, Pecs, Viyana, Venedik, Zürih, Essen ve Brüksel olmak üzere 8 Avrupa kentinde edebiyat meraklılarını, Türkiye'den 16 yazarla buluşturacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title