Haberler

Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Kasım Turneleri

Ankara Devlet Tiyatrosu, Turne Sahneleri Kahramanmaraş, Gaziantep, Çorum ile Mardin ve Kayseri'ye Yapacağı Turnelerde 5 Değişik Oyuna Toplam 18 Temsil Verecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu(ADT), Kasım ayında Konya, Van Devlet Tiyatroları'nın yanı sıra yerleşik turne sahneleri Kahramanmaraş, Gaziantep, Çorum ile Mardin ve Kayseri'ye yapacağı turnelerde 5 değişik oyuna toplam 18 temsil verecek.

ADT'nin Kasım ayı turne programına göre, Yıldırım Keskin'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği "İçlerinden Hangisi" yarın Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nda, 5 ve 6 Kasım tarihlerinde ise Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak. Dekor tasarımı Sertel Çetirer'e, giysi tasarımı Esra Selah'a, ışık tasarımı Mehmet Yaşayan'a ait olan oyunda, Şahin Ergüney, Alev Buharalı, Selma Bayraktargil, Funda Mete, Gaye Filiz Çele, Ayşe Akınsal, Bülent Türkmen, Elif Aykanat, Umut Kılınç ve Birgül Altunkaynak rol alıyor. "

Brita Kutchmy'nin yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı her yaşta çocuğa yönelik "Narnia Günlükleri" 8 Kasım Pazartesi günü Mardin'de izlenebilecek. Müziği Kemal Günüç, dans düzeni Maral Cerenoğlu, koro çalıştırıcısı Yunus Emre Özorhon'un olduğu oyunda, orkestra Kemal Günüç, Mustafa Cihan Aslan, Hasan Yiğit Bakkalcı, Döndü Dulkadir, Yunus Emere Öztürk, Sabina Velieva Ertem ve Ercan Yavuz'dan oluşuyor.

Ankara'da sezonun yeni oyunlarından "Soğuk Bir Berlin Gecesi" ise 11, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek Barış Eren'in yazıp yönettiği oyunda, Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş, Mahmut Işık rol alıyor.

Semih Sergen'in yazıp yönettiği "Erkek Ve Kadın" 24 Kasım Çarşamba günü Kayseri'de, 26, 27 Kasım tarihlerinde ise Çorum Devlet Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak. Dekor ve giysi tasarımını Sertel Çetiner'in, ışık tasarımını Ahmet Karademir'in, müzik düzenini Can Atilla'nın yaptığı oyunda, Bilal Gürdere, Emine Semra Gökalp ve Oktay Dal rol alıyor.

2002-2003 Sanat Kurumu "En İyi Oyun Yazarı Ödülü" ve Afife Jale "Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü"(Behiç Ak), 2007-2008 Sanat Kurumu "En İyi Yönetmen"(Serhat Nalbantoğlu, "En İyi Erkek Öyuncu"(Cüneyt Mete), "En iyi Kadın Oyuncu"(Devrim Yakut), "En İyi Çevre Tasarımı"(Işın Mumcu) ödüllerini alan, Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir" 25, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde Van Devlet Tiyatrosu Kültür Merkezi Sahnesi'nde temsil edilecek. Dekor-giysi tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait olan oyunda; Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Ercan Uğur, Melih Duran rol alıyor.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title