Haberler

Abdürrahim Karakoç'un Vefatı

"Keşke diğer sanatçılar da benim gibi Karakoç'un şiirlerini besteleseydi."

Mihriban türküsünün bestecisi ve yorumcusu sanatçı Musa Eroğlu, şair ve yazar Abdürrahim Karakoç'un vefatıyla ilgili,

"Keşke diğer sanatçılar da benim gibi Karakoç'un şiirlerini besteleseydi. Müzik insanları Karakoç'u ve onun edebiyat çizgisini keşfedemedi" dedi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açılamada, Karakoç'un vefatından üzüntü duyduğunu, Türkiye için önemli bir kayıp olduğunu söyledi.

Karakoç'un ölümünün zamansız olduğunu belirten Eroğlu, "Keşke biraz daha yaşasaydı. Ancak feleğin bize çizdiği bir yol var. Engelleyemezsiniz" diye konuştu.

Karakoç'a ait Mihriban şiirini bestelediğini hatırlatan Eroğlu, Karakoç'un belli bir edebiyat çizgisine sahip değerli bir şair olduğunu vurguladı.

Eroğlu, müzik insanlarının Karakoç'u keşfedemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Keşke diğer sanatçılar da benim gibi Karakoç'un şiirlerini besteleseydi. 500 tane bestesi olsaydı. Müzik insanları Karakoç'u, onun edebiyat çizgisini keşfedemedi. Değerli Karakoç'un sevdaya dair çok güzel ifadeleri, şiirleri var. Ben Karakoç'un dünya görüşüyle değil şair, ozan yönüyle ilgileniyorum ve ondan etkileniyorum. Aynı ülkede yaşayan şairler, ozanlar ve sanatçılar birbirlerinden etkilenir. Çünkü ülkenin ortak kültürüyle, değerleriyle büyüyor, aynı havayı soluyorsunuz."

Mihriban şiirinde ve türküsünde herkesin sevdaya dair bir şeyler bulduğunu bu nedenle de çok sevildiğini vurgulayan Eroğlu, "Mihriban'ın anlattıkları herkes için önemli. Sadece benim için değil. Bu şiirde de Mihriban güzel duygularla anlatılmış. İnsanlar hem Mihriban'ı hem de şairini, bestekarını sevdi" ifadelerini kullandı.

Karakoç'un düzgün bir Türkçe ile şiirler yazdığını ifade eden Eroğlu, sevenlerine başsağlığı diledi.

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Abdürrahim Karakoç Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title