Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü - "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" sergisi -

İzmir Üniversitesi akademisyenlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel çektirdiği fotoğraflardan oluşan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" sergisi açıldı.

İzmir Üniversitesi akademisyenlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel çektirdiği fotoğraflardan oluşan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" sergisi açıldı.

İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi'nde açılan sergide, Mehmet Çeliksan tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "farklı görünsek de kadın ve erkek hepimiz aynıyız" temasıyla çekilen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uluğfer Teker'in de aralarında bulunduğu akademisyenler ve oyuncu Volkan Severcan'ın fotoğrafları, izlenime sunuldu.

Açılışta konuşan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, "Türkiye'de kadınlar, Cumhuriyet'le birlikte birçok Avrupa ülkesinden önce haklarını elde etti. Eğitim olarak da üniversitelerdeki sayılara baktığımızda, birçok Avrupa ülkesinden daha iyiyiz. İlkokula giden kızların sayısı arttıkça bu sayının daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddete değinen Erciyeş, şiddetin sonuçlarının görüldüğünü, neden şiddete başvurulduğuna dair ise akademik çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

Açılışta, Mehmet Çeliksan, Volkan Severcan ve akademisyenlere, sergiye destekleri nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

Pınar Yılmaz'ın makyajıyla modellerin yüzünün bir yarısı erkek diğer yarısı kadın olarak çekilen fotoğraflar, 12 Mart'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Üniversitesi Volkan Severcan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title