Haberler

3. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması

Güncelleme:

Okan Üniversitesi 3. Öğrenci Filmleri kısa film yarışması başlıyor.

Sinemaya gönül vermiş gençleri desteklemek amacıyla düzenlenen ve bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek olan Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı.

Jüri üyeleri arasında Can Dündar, Ümit Ünal ile Özcan Alper ve Onur Saylak gibi isimlerin de yer aldığı yarışmaya katılmak isteyen genç sinemacılar eserleriyle 1 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabilecek.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü tarafından ilki 2011 yılında gerçekleştirilen 3. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması, Belgesel ve Kurmaca olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Sinema eğitimi alan ya da sinemaya gönül vermiş gençlere ürettikleri filmlerle kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratmak, diğer gençlerin neler ürettiğini görmelerine ve paylaşmalarına olanak sağlamak ve ödül alan filmleri desteklemek amacıyla organize edilen yarışma, genç yönetmenlerin yetişmesine ve keşfedilmesine de önayak olacak.

Filmleri sinemacılar seçecek

Yarışmaya katılan filmler, ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan asıl jüri tarafından değerlendirilecek. Kurmaca alanında yarışmaya katılan filmleri Ümit Ünal, Berrin Avcı, Özcan Alper, Zeynep Özbatur ve Onur Saylak, belgesel alanında başvuran filmleri ise Can Dündar, Bülent Vardar, Hasan Özgen, Burçak Evren ve Hüseyin Karabey'den oluşan jüri değerlendirecek.

Ödül kazanan filmler, 30 Nisan 2013 tarihinde Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Osman Hamdi Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek törenle açıklanacak. Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından başarıyla yürütülen Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'nın yakın gelecekte uluslararası düzeyde düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Can Dündar Ümit Ünal Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title