Haberler

Küçük Çocuğun İş Kazası Sonucu Öldüğü İddiası

Adana'da, başından ağır yaralı olarak hastaneye getirilen 13 yaşındaki çocuk, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Adana'da, başından ağır yaralı olarak hastaneye getirilen 13 yaşındaki çocuk, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun, iş kazası sonucu hayatını kaybettiği tespit edilince, çalıştığı iş yerinin sahibi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ahmet Yıldız'ı (13) başından ağır yaralı olarak Adana Devlet Hastanesi'ne getiren ismi açıklanmayan iki kişi küçük çocuğa araba çarptığını söyledi. Hemen tedaviye alınan çocuk müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bu arada, müdahaleyi yapan doktorlar küçük çocuğun başında ezilmeye bağlı yaralanma olduğunu belirlerken, polis ekiplerine olayın trafik kazası sonucu meydana gelmemiş olabileceği yönünde bilgi verdi.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda araştırma genişletilirken, çocuğu hastaneye getirenlerin de ifadesi alındı. Yapılan soruşturmada Yıldız'ın, Keresteciler Sitesi yakınlarındaki bir plastik fabrikasında presleme makinesinde başının sıkışması sonucu yaralandığı tespit edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahibi Ali K. gözaltına alındı. Çocuğu hastaneye getiren ve fabrikada çalıştığı öğrenilen iki kişinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

-"Haftalık 100 liraya çalışıyordu"-

Ahmet Yıldız'ın ağabeyi Tahir Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine kardeşinin trafik kazası geçirdiği şeklinde haber geldiği ve hemen hastaneye gittiklerini söyledi.

Doktorların verdiği bilginin ardından polis ekiplerinin kardeşinin nerede çalıştığını sorduğunu belirten Yıldız, bir süre sonra olayın iş yerinde meydana geldiğini öğrendiklerini söyledi.

Şehit Öğretmen Sait Korkmaz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi olan kardeşinin 2 ay önce bu iş yerinde haftalık 100 lira karşılığında çalışmaya başladığını anlatan Yıldız, "Biz Ahmet'in çay getirip, ortalığı temizlediğini sanıyorduk. Demek ki onu pres makinesinin başına da geçirmişler" dedi.

Yıldız, sabah okula giden kardeşinin öğleden sonra çalışarak okul masraflarını çıkarttığını sözlerine ekledi.

Ahmet Yıldız'ın seyyar satıcılık yapan baba Mustafa Yıldız'ın 7 çocuğunun en küçüğü olduğu öğrenildi.

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Yıldız Politika Güncel Haberler

title