Haberler

Küçük Aram Tigran'lar Seçildi

Güncelleme:

Aram Tigran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü'nde yeni dönemde eğitim görecek çocuklar için seçmeler yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı Çocuk Müzik Bölümü'nde yeni dönemde eğitim görecek çocuklar için seçmeler yapıldı. Seçilen çocuklar 6 yıl boyunca profesyonel müzik eğitimi alacak.


Konservatuarda akademik müzik eğitimi almak üzere 3-5, 6-9 ve 10-14 yaş arası gruplardan toplam 156 çocuk başvuru yaptı. Her bir grup için maksimum 20 öğrencinin alınacağı Konservatuarda, 5 Ekim tarihinden itibaren eğitimler başlayacak. 3-5 yaş arasındaki çocukların haftada iki gün birer saat müzik eğitimi alacağı Konservatuarda, 6-14 yaş grubundakiler ise 6 yıl boyunca müzik eğitimi görecek.


Aileleriyle birlikte seçmelere gelen çocuklar Çocuk Müzik Bölümü Eğitmenleri tarafından sınavdan geçti. Konuya ilişkin bilgi veren Eğitmen Şêrko Kanîwar, "Eğer kontenjanı dolduracak nitelikteki sayıya ulaşılamazsa grup sırf 20'ye tamamlansın diye öğrenci alınmıyor." dedi. Seçilen çocukların 6 yıl boyunca akademik müzik eğitimi alacaklarını aktaran Kanîwar, "Akademik düzeydeki müzik eğitimini kaldırabilecek çocukları seçmek zorunda kalıyoruz. Ancak fiziksel mekanımız ve eğitmen kadromuz istenilen bir düzeyde olsaydı, eleme yapmadan tüm çocukları alacaktık. Bunun için de Aram Tigran gibi Çocuk Kültür Sanat okullarının sayısının artması gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Aram Tigran Anne Çocuk Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title