Haberler

Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer Dünya Evine Girdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kızı Kübra Gül ile Kayserili İşadamı Abdullah Sarımermer'in Oğlu Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde Düzenlenen Törenle Dünya Evine Girdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Kayserili işadamı Abdullah Sarımermer'in oğlu Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle dünya evine girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Kübra Gül'ün şahitliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Gül, nikah töreninin yapılacağı kongre merkezine saat 12.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı forsu takılmayan bir araçla gelirken, Hayrünnisa Gül ile kızı Kübra Gül'ün sabah saatlerinde nikahın kıyılacağı merkeze geldiği ve Kübra Gül'ün nikaha burada hazırlandığı belirtildi. Konukların

yoğun kontrollerin ardından davetiyelerini göstererek içeri alındığı kongre merkezine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan saat 12.45'te, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan ise 13.10'da geldi. Nikah törenine çok sayıda bakan ve milletvekilleri ile ailelerin yakınları ve davetliler katıldı.

Tören öncesi eşi Hayrünnisa Gül, kızı ve damadıyla birlikte aile fotoğrafı çektiren Gül, dünürleriyle birlikte de toplu fotoğraf çekindi. Nikah töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Abdullah Sarımermer birer konuşma yaparak, bayram gününe ve İstanbul'daki yağışa rağmen törene katılan davetlilere teşekkür etti. Kübra Gül'ün babası olarak konuştuğunu ifade eden Abdullah Gül, ilk kez bir çocuğunu evlendirmekten duyduğu heyecanı dile getirdi. Gül, ayrıca nikah töreni nedeniyle birkaç gündür yoğun

çalışmalar içinde olan İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 13.15'te kıydığı nikahta, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç şahitlik yaptı. Nikahın ardından evlilik cüzdanı Başbakan Erdoğan'ın isteğiyle Meclis Başkanı Toptan tarafından Kübra Gül'e verildi. Bin 910 davetiyenin gönderildiği nikah töreninde davetlilere içecek ve pasta ikramı yapıldı. Nikahın ardından Kübra Gül ve Mehmet Sarımermer tebrikleri kabul etti. Nikaha çiçek gönderilmediği,

isteyenlerin de Kayseri'de oluşturulan ormana ağaç diktiği, törende davetlilere nikah şekeri yerine sertifika dağıtıldığı ifade edildi.

Kübra Gül-Mehmet Sarımermer çifti için akşam saatlerinde Kandilli'de bulunan Adile Sultan Yalısı'nda yalnızca ailelerin ve akrabaların katılacağı 200 kişilik bir yemek verileceği öğrenildi.

Bu arada, nikahın gerçekleştirileceği İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne gelen davetlilerin araçları da sıkı bir denetimden geçirilerek bomba dedektörleri ile kontrol edildi. Kongre merkezi alanına girişlerine izin verilmeyen ve Atatürk Havalimanı kavşağında oluşturulan noktada tutulan basın mensupları, nikah törenine ilişkin gelişmeleri aktarmakta güçlük çekti. Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metronun, kongre merkezindeki istasyonda yolcu indirmesi ve bindirmesine müsaade edilmedi.

Öte yandan kongre çevresine yerleştirilen MOBESE kameralarından alınan görüntülerle ekiplerin yönlendirildi öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın güvenlik önlemlerini denetlediği alanda, 2 polis helikopteri de uçuş yaparak diğer ekiplere eşlik etti.

(AC-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title