Haberler

Kırıkkale Üniversitesi Eğitime Başladı

Güncelleme:

Kırıkkale Üniversitesi Akademik yıl açılışını yaptı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Kimseyi düşüncesinden dolayı yargılamayacağız. Üniversiteler bu anlamda saygı göstereceğimiz alanlardır" dedi.

Vali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yeni Akademik Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'de ciddi manada gelişmeler, dönüşümler ve değişimler yaşandığını belirterek, buna herkesin hazır olması gerektiğini ifade etti.

Hep birlikte sevgi, kardeşlik, dostluk, inançlarla, örf, adet ve geleneklerimizle birbirimize saygılı bir toplum olarak bugüne kadar yaşadık. Birbirimizin görüşüne, düşüncesine saygı göstereceğiz. Birbirimizi ötekileştirmeyeceğiz. Kimseyi düşüncesinden dolayı yargılamayacağız. Üniversiteler bu anlamda saygı göstereceğimiz alanlardır. Birbirimizin düşüncesine yaşam tarzına saygı gösterelim."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da üniversitelerin, her alanda çeşitliliğin bulunduğu, farklılıkların en iyi şekilde bir arada tutulduğu, farklı fikir, renk ve tonların barış içinde yaşadığı hür ortamlar olduğunu bildirdi.

Üniversitelerin siyasi ve sosyal gerilimlere alet edilmesine ve gerilim çıkarmak için üniversite gençliğinin kullanılmasına müsamaha ile bakamayacaklarını anlatan Yıldız, "Demokrasi çıtamızın yükseltilmesi ve kronik sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasında üniversiteler en önemli aktörler olarak rol almalıdır. Bu rolü üstlenip yürütürken oluşturduğu tolerans ortamı ve ciddiyeti ile hem siyaset dünyasına hem de topluma öncülük etmelidir" diue konuştu.

- "Kurban etlerini, kuyruk yağıyla, iç organlarıyla bol yiyin"

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, yeni akademik yılın ilk dersini beslenme konusunda verdi.

Kurban bayramına az bir zaman kaldığını belirten Karatay, şunları kaydetti:

"Kurban etlerini, kuyruk yağıyla, iç organlarıyla bol yiyin. Biz mangala meraklıyız, mangal yapabiliriz, fakat mangalda duman olmayacak, dumanı tehlikelidir. İyice köz olduktan sonra yavaş, yavaş mangal yapabiliriz. Etin yanmaması önemlidir. Et yandığı zaman kanserojendir. Ama üzerine de sos sürmeyeceğiz, bir tek süreceğimiz şey sağlıklı, soğuk sıkım zeytin yağıdır veya paça yapıp yiyeceğiz. Koyunun kuyruğunu kıkırdak yapıp yiyeceksiniz. O halde yağlı kırmızı et, kurban etlerini yiyebiliriz, kuzu, koyun, dana, paça... Paça çok önemli. Karaciğer, yürek istediğiniz kadar. Pirzola yiyeceksiniz, pastırma yiyeceksiniz yağı ile beraber, çünkü yapılan çalışmalar gösterdi ki eğer kırmızı eti yağı ile yemezseniz, kırmızı etin bir faydası yok. Pirzola alırken yağını çıkarmayın, en tatlı yeri yağdır."

Konuşmaların ardından, fakülte ve yüksek okullara en yüksek puanla yerleşen öğrencilere hediyeler verildi.

-akademik yıl açılışı

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Ekrem Yıldız Ali Kolat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title