Haberler

Kral Öldü, Hayat Kadınları Yas Tuttu

Güncelleme:

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 88 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından hayat kadınları siyah elbise giyerek yas tutmaya başladı.

Bhumibol Adulyadej'in 88 yaşında hayatını kaybetmesinden sayılı günler sonra, başkent Bangkok'ta hayat kadınlarının yoğunlukta olduğu Soi Cowboy'da hayat yeniden devam ediyor. Hayat kadınları 'yasta oldukları' bu dönemde siyah giyinmeyi tercih etti.

'HERKES KRALIN ÖLÜMÜNDEN DOLAYI ÇOK ÜZGÜN'

Tayland'da 1946 yılında tahta çıkan ve 'dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı' olarak anılan Bhumibol Adulyadej, 13 Ekim'de 88 yaşında hayatını kaybetti. Kralın ölümünden sayılı günler sonra Tayland'ın 'Red Light District'i* olarak bilinen ve çok sayıda striptiz kulübe ev sahipliği yapan Soi Cowboy'da dün yeniden hareketlilik başladı.

Ülkede ilan edilen 30 günlük eğlenme yasağı nedeniyle adeta darbe alan Soi Cowboy'daki sessizlik, kaybedilen parayı telafi etmeye çalışan hayat kadınlarının peşinden giden turistler tarafından bozuldu. İnternete yansıyan fotoğraflarda siyah giysileriyle 'yasta' olan yüzlerce hayat kadınlarının sokağa döküldüğü görüldü.

Daily Mail'in aktardığına göre, Lek isimli 26 yaşındaki bir hayat kadını "Yine de çok sessiz. Herkes kralın ölümünden dolayı çok üzgün. Ancak çalışıp para kazanmamız lazım. Yapabilecek başka bir şey yok. Dışarı çıkıp para kazanmak için müşteri bulmamız gerekiyor. Saygılı olmak için de siyah elbise ve çizmeler giyiyoruz. Normalde böyle şeyler giymeyiz. İki haftaya kadar normale dönebiliriz." ifadelerini kullandı.

'İÇ ÇAMAŞIRLARIMIZ DA ELBİSELERİMİZ DE SİYAH'

24 yaşındaki bir transseksüel de "Kralı seviyoruz, ülkemizi seviyoruz. Ordu bunu anlıyor ve çalışmamıza izin veriyor. Barlar açıldı ve transseksüeller geri döndü. Çalışmaya açığız. Çoğumuz siyah giyiyoruz. İç çamaşırlarımız da elbiselerimiz de siyah. Kralı hatırlamamız gerekiyor." dedi. Bu arada Bangkok'taki bar ve gece kulüplerinin birçoğu açık olmasına rağmen, ışıklarını azalttı ve kapıları sabah 3 yerine gece yarısında kapanıyor.

* Amsterdam'ın en ünlü noktalarından Red Light District yani Kırmızı Fener Sokağı, alternatif gece hayatı açısından dünyaca ünlü bir yerdir. Eskiden gemicilerin eğlence yeri olarak kurulmuş bu yer, günümüzde, Amsterdam'daki gece hayatının merkezi ve hayat kadınlarının yoğunlukta olduğu bir bölge olarak ciddi oranda turist çekmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amsterdam Bangkok Tayland Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title