Haberler

Kral Abdullah İçin 600 Kilo Baklava Siparişi Verildi

Türkiye'ye Gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud Ve Beraberindeki Heyet, Güllüoğlu'na Toplam 600 Kilo Baklava Siparişi Verdi. Sipariş Üzerine Karaköy Güllüoğlu Hiç Bir Eksik Olmaması İçin Çalışmaya Başladı. 100 Kilosu 'Diyebak' Adı Verilen Şeker Hastaları İçin Özel Olarak Ya...

Türkiye`ye gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ve beraberindeki heyet, Güllüoğlu`na toplam 600 kilo baklava siparişi verdi. Sipariş üzerine Karaköy Güllüoğlu hiç bir eksik olmaması için çalışmaya başladı.

100 kilosu `diyebak` adı verilen şeker hastaları için özel olarak yapılan baklava olmak üzere toplam 600 kilo baklavayı yetiştirmek için çalışan Güllüoğlu kral için sabahlamayı göze almış.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, ¨Bizden elçilikler alışveriş yapar. İçlerinden enfazla alışveriş yapan elçilik ise Suudi Arabistan Elçiliği`dir. 35 yıl önce Suudi Arabistan petrol bakanı bizim çok iyi müşterimizdi. Karaköy`den Suudi Arabistan`a bir baklava köprüsü oluşturduk¨ dedi. Güllü ayrıca, ¨Hazırlıklı olmamız gerektiğini belirttiler. Onun için hazırlık yaptık. Gelen talepleri karşılamak üzere çalışıyoruz¨ şeklinde konuştu.

En çok istenen siparişler arasında saray sarması, Nadir Güllü`nün kendi adını verdiği Nadir Dolama, cevizli baklava ve bir de diyebak baklavasının yer aldığını belirten Güllü, ¨Bizde tek fiyat. Vatandaşa da, krala da aynı fiyat. Biz tüccar değiliz¨ dedi. Nadir Güllü, imalathaneyi basın mensuplarına gezdirerek, baklavanın yapımı hakkında da bilgiler verdi.

Çalışanlardan Mehmet usta, ¨Kralın bu bize bir armağını. Kralın gelişiyle birlikte bir heyecan yaşıyoruz sonuçta ve bunun için çalışıyoruz¨ dedi. Mehmet Usta ayrıca kral için sabahlamayı bile göze aldıklarını belirtti. Maharetli ustalar yufkanın inceliğini göstermek için bir yufkanın ardına Arapça ¨Hoş geldiniz¨ yazısı ile Türkiye-Suudi Arabistan bayrağının bulunduğu dosya ışık ile yansıtıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title