Haberler

Kosova'ya Yasa Dışı Yollardan Giren Üst Düzey Sırp Yetkili Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Kaçak yollardan Kosova'ya giriş yapan Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Şefi Marko Djuriç, Kosova polisi tarafından gözaltına alındı.

Kosova'ya girmek için yetkili makamlardan izin talep etmeyen Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Şefi olan Marko Djuriç, Kosova polisi tarafından gözaltına alındı.

POLİS TOPLANTI SALONUNU BASTI

Gözaltı, Sırpların çoğunlukta olduğu Kuzey Mitroviça şehrinde gerçekleştirildi. Kosova'ya yasa dışı yollardan giren Djuriç ile birlikte Zeljko Joviç de gözaltına alındı. Kosova polisine bağlı özel harekat birimleri tarafından bir toplantı salonuna düzenlenen baskın sırasında Djuriç'in gözaltına alınmasının ardından Kuzey Mitroviça'nın karıştığı, şehir merkezinde siren ile silah seslerinin duyulduğu öğrenildi.

TUTUKLANIP PRİŞTİNE'YE GETİRLDİ

Şehir merkezinde toplanan Kosovalı Sırplar, Kosova polisi aleyhine slogan attı. Sırplar, eylem düzenleyerek, Marko Djuriç'in gözaltına alınmasını protesto etti. Kosova Hükümeti'nin tüm uyarılarına rağmen ülkenin kuzeyine izinsiz giren Sırbistan'ın Kosova Ofisi Şefi Marko Djuriç özel tim tarafından tutuklanmasının ardından Priştine'ye getirildi. Yüksek güvenlik önlemleriyle Priştine'ye getirilen Djuriç, gözaltı merkezinde tutuldu. Hukuki prosedürlerin ardından Sırp yetkili Djuriç, sınır dışı edildi.

GÖZALTI İŞLEMİ SIRASINDA GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANILDI

Alınan bilgilere göre Djuriç, Kosova'ya dün gece giriş yaptı. Djuriç, Kuzey Mitroviça'da bir toplantı salonunda Sırp halkı temsilcilerine hitap ettiği sırada, Kosova polisi tarafından gözaltına alındı. Djuriç'in gözaltına alındığı sırada polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü.

İLİŞKİLER DAHA DA GERİLECEK

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, halkı itidale çağırırken, gözaltı olayının, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin daha da gerginleşmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mitroviça Priştine Kosova Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (8)

alpaslan:

sağlamdır benim kardeşlerim ALLAH iki ülkeyi (türkiye-kosova)ayırmasın inşallah. bizim balkanlardaki müslüman kardeşlerimiz

16
1
yanıtYanıtla
ALP''E Soru:

ya da Aslan, her neyse. . . Bu dünyada özellikle senin bildiğin ve Allah''ın müslüman olduğuna şahitlik ettiği kaç kişi tanıyorsun ? Tüm cehennemlikler bir araya gelse bir kişiyi Allah''ın izin vermemesi halinde cennete koyabilirler mi ? Hüsnü zan. . . Kıpkırmızı bir sıvı bardakta; az ileride de ölü bir hayvan olsa hangisi makuldur bu kırmızı lezzetli bir meyve suyudur ya domates ya nar içelim helaldir mi ? Ya meyve suyu değilse ? O Yüzden iman bireyseldir, imanı öznel olan sömürmeye yeltenmez.

yanıt0
yanıt1
ibrahim:

Görüyorsunuz dimi Türkiye şaha kalktıkça bütün islam beldeleri saf tutmak için koşuyor arkamızdan bundan böyle bu soyguncu kapitalist sömürgeci düzene rahat yok Ensenizdeyiz vakit artık diriliş vaktidir yakında bütün malzum milletlere yaptıkları yaşattıkları bütün acıların hesabını verecekler tek tek !!!!!!!!!!!!!!!Adalet için GELİYORUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0
5
yanıtYanıtla
Erol yilmaz:

Bunlar baslangic yakindir büyük savaş kapida pilanli örgütlenme hepv israil amerika var bunlarin arkasinda yakindir çin onlarin sonunu getirecek

1
0
yanıtYanıtla
YAŞAR SEFA:

DRVLET VARSA YASA DA VARDIR. . . . .

1
0
yanıtYanıtla
Okul acildi:

HEMENASIN ITI BIRAYAGINI KESIP SINIRIN DIBINE BIRAKSINLAR

0
0
yanıtYanıtla
Ali Babacan:

Bu soysuz Sirp Fasizlerine aman vermemek lazim

0
0
yanıtYanıtla
Ferhat Özdemir:

Resmen Sırp provokasyon peşinde! Yani kaşınıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title