Haberler

Koronavirüs varyantlarına bir yenisi daha eklendi! Güney Afrika'da ortaya çıkan C.1.2 varyantı çok daha hızlı yayılıyor

Güncelleme:

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm dünya genelinde sürerken, son zamanlar ortaya çıkan yeni varyantlar ise endişeleri giderek arttırıyor. Son olarak Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Dizilim Platformu, C.1.2 isimli bir mutasyon tespit ettiklerini açıkladı. C.1.2 varyantının dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğu ve bunun da şu an insanların hayatını tehdit eden diğer varyantlardan çok daha hızlı olduğu belirtildi.

Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ve KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Dizilim Platformu bir araştırma yaparak yeni bir koronavirüs varyantı tespit edildiğini açıkladı. Bilim insanları 2021 yılının Mayıs ayında C.1.2 isimli bir mutasyon tespit ettiklerini açıklarken, bu varyantının ilk olarak Wuhan'da tespit edilen Kovid-19'dan çok daha fazla değişim geçirdiğine dikkat çekildi.

BİRÇOK ÜLKEDE GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Güney Afrika'nın yanı sıra İngiltere, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Portekiz ve İsviçre gibi ülkelerde de bu varyantın görüldüğü belirtildi. Bilim insanların virüsün yayılma hızını da izlerken aylık olarak C.1.2 varyantının aynı Beta ve Delta varyantları gibi hareket ettiğinin altını çizdi.

ÇOK DAHA HIZLI YAYILIYOR

Henüz hakemli bir dergide yayınlanmayan araştırmada C.1.2 dizilimindeki mutasyon hızının yılda 4.18 olduğu ve bunun da şu an insanların hayatını tehdit eden diğer varyantlardan çok daha hızlı olduğu belirtildi. Bilim insanları, bu hızlı mutasyonun Alpha, Beta ve Gama varyantlarında da görüldüğünü belirtti.

Tespit edilen C.1.2 varyantının yarısından fazlasının 14 mutasyon geçirdiğini aktaran uzmanlar, "Bu varyantın yaratacağı etkiyi görmek için daha çok çalışmak gerek. Bu varyantın Delta varyantına karşı baskın olup olmayacağını görmek için çalışmaları artırmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500

Yorumlar (8)

SELELEKTÖRCÜ HAMDİ :

Başlık yanlış olmuş. COVID tiyatrosunda yeni perde yazmalıydınız.

74
57
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

TÜKETİCİ MAHKEMESİNE GİDECEĞİM . 2 sefer covit geçirdim yırttım artık diyorum . pat YENİ SÜRÜM . yeter ya antikorlarım yoruldu savaşmaktan . SAMSUNG BİLE BU KADAR ÇABUK VERSİON DEĞİŞTİRMİYOR.. devamlı yeni pack devamlı yeni pack . BÜ GÜNCELLEME NEREYE KADAR DİYE SORANLARA . WİFİ YE BAĞLANMAYIN ( kalabalığa çıkmayın.) kendi internetinizden güncelleme yapmaz . çıkmak zorunda olanlar MASKE VE MESAFE ABİ . MALUM İŞE GİDİLECEK EKONOMİ ÇARKI DÖNECEK . bu kaçınılmaz gerçek ama sevdiklerimiz için

104
14
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

Bu virüs cep telefonu gibi her sene yeni modeli çıkıyor??????

75
1
yanıtYanıtla
Theo:

Covid 19 ilk çıkığında sınırları kapatmadık şimdi gene yeni mutasyon çıktı C.1.2 peki sınırlar kapanacakmı? Aksi takdirde bizi çok kötü günler bekliyor sağlık çökebilir işyerleri kapanabilir ekonomi çökebilir yurda giriş çıkışlar tamamen durdurulması gerek acilen

37
12
yanıtYanıtla
Tarık Tanyıldız:

Doğal seleksiyon devrede gibi görünüyor...mikrop- makrop mücadelesi devam ediyor:))

37
10
yanıtYanıtla
Abdulkadir Y:

Hayatınız yalan aynı corona gibi

31
10
yanıtYanıtla
Doğukan :

Bir türlü kökü kurumadı şu varyantların daral geldi artık

33
1
yanıtYanıtla
Abcde Er:

Öyle bir oyun oynuyorlar ki sonunda kendileri de inanacak diye korkuyorum ????

14
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title