Haberler

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması yeni yasakları gündeme getirdi

Güncelleme:

Son dönemlerde vaka sayılarının artmasıyla birlikte düğün, taziye, açılış ve asker uğurlama gibi toplu faaliyetlere 15 Ekim'e kadar izin verilmemesi gündeme geldi.

Pandeminin seyri konusunda hem diğer ülkeler, hem de Türkiye genelindeki artış nedeniyle, sonbaharda yaşanacağı konuşulan ikinci dalga için şimdiden yeni önlemler alınması tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı'nda ve hükümette yapılan toplantılarda uzmanların, okulların açılması süreci ve ekim ayının 15'ine kadar olan dönemde yeni kurallar konularak kışa hazırlık yapılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

TAŞIYICILAR, VİRÜSÜ KALABALIK KİTLELERE TAŞIYACAK

Değerlendirmelere göre Kurban Bayramı'nda özellikle tatil yörelerinde yaşanan kalabalık görüntülerin etkileri 7-10 gün içinde görülecek. Bu etkiler, iki şekilde yaşanacak. Hareketli kalabalıklarda virüsle temas edenler, bir hafta içerisinde hasta olacak. Bunların bir kısmı 'yerinde bulaşma' olarak değerlendirilecek. Bir kısmı ise yaz tatilinin bitmesiyle birlikte büyük şehirlere dönecek. Bu taşıyıcılar, büyük şehirlere döndüklerinde, daha kalabalık kitlelere virüsü taşıyacak. Bu durum 'taşınan bulaş' olarak nitelendiriliyor.

EYLÜL AYINDA TATİL REHAVETİ SONA ERER

Uzmanlar, yaz aylarında daha çok açık havada vakit geçirenlerin, kurallardan ve sorunun ciddiyetinden uzaklaştığını, eylül ayıyla birlikte tatil rehavetinin sona ereceğini belirtiyorlar. Pandemi sürecinin bundan sonra ciddileşeceği, ikinci dalganın etkilerinin de ekim ayının ikinci yarısından itibaren görüleceği ifade ediliyor.

YENİ YASAKLARIN GETİRİLMESİ KONUŞULUYOR

Yapılan toplantılarda kışa hazırlık için yeni kurallar konulması, en son kaldırılan yasakların yeniden getirilmesi, düğün, taziye, açılış, asker uğurlaması gibi faaliyetlere son verilmesi önerileri gündeme geldi. Okulların açılmasına da bayram verileri ve 15 Ağustos'tan sonraki vaka sayılarına göre karar verilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kurban Bayramı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (52)

Silo:

30 Agustos zafer Bayrami , 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami 10 Kasim Ulu Önderimizin Anma günü geliyor bu yasaklar ondan. Korona bahane Korona diye bir virus yok

7
31
yanıtYanıtla
ad:

silo ordan

yanıt3
yanıt2
ZALIM:

Ne güzel kafa yaaaa. . .

yanıt7
yanıt4
Ft.:

aynen kanka bütün dünya o yüzden bizimle birlik oldu. sırf bu bayramlar kutlanmasın diye yani. IQ kaç kanka?

yanıt13
yanıt2
Silo cok yaşamazsın sen:

Eminim sen milli bayramlari hep en önde kutluyorsun yoksa bu ulke nasil kalkinsin. Önce akıl lazim sonra benjamin

yanıt4
yanıt1
Hadi ya:

Bu kafa yapan şeyin hemen yasaklanması lazım. Yoksa...

yanıt1
yanıt0
ÇINAR:

SİLO: sen ve senin düşüncedekiler, acilen yardım almanız gerekiyor. . . . artık öyle bir hal almış ki alakasız yerlerde bile aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. . . cidden biz de Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz. . . . ama cidden sıktınız artık, bırakın bu provakosyonları. . . Bayatladı bu numaralar. .

yanıt2
yanıt1
...:

Maskeyi kolunda, çene altında gezdirenlere gerekirse hapis cezası bile verilmeli. Hala maskenin niye gerekli olduğunu anlamayan a*ptal lar var ve çoğuda sözde okumuş gençler

15
11
yanıtYanıtla
Aslan:

Maskeyi kola takıyorlar moda olmuş:)

19
3
yanıtYanıtla
KUŞ BEYINI:

BUNU GENELDE GENÇLER YAPIYOR. SANKI KORONA MASKESİ BU YAZ MODA AKSESUARIYMIŞGIBI.

yanıt9
yanıt1
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title