Haberler

Koronanın çıkış noktası olan Çin'den bir korkutan haber daha: Çiftlikte domuz vebası tespit edildi

Güncelleme:

Dünyaya ölüm saçan koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'den korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 600 domuz bulunan bir çiftlikte domuz vebası tespit edildi. Bakanlığın salgının tespitinin ardından aldığı tedbirler çerçevesinde kalan hayvanlar itlaf edilirken, çiftliğin olduğu bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı. Yapılan araştırmaya göre, yüksek derece bulaşıcı özelliğe sahip olan domuz vebası insanlara bulaşmıyor.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki bir çiftlikte, Afrika domuz vebası (ASF) saptandı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ASF devlete bağlı Sincan Üretim ve İnşaat Birlikleri'nin yaklaşık 600 domuza ev sahipliği yapan çiftliğinde saptandı.

Gelen ilk bilgilere göre,ASF bu tesiste bulunan 33 hayvana bulaştı, 6 hayvan ise telef oldu.

HAYVANLAR İTLAF EDİLDİ

Bakanlığın salgının tespitinin ardından aldığı tedbirler çerçevesinde kalan hayvanlar itlaf edildi. Çiftliğin olduğu bölgeye giriş çıkışlar yasaklandı.

Gürcistan'da 2007'de rastlanan Afrika domuz vebası, 2014'e kadar Ukrayna, Polonya ve Çekya'daki yaban domuzlarında görülmüştü. Çin'de ise 2018'de 20 eyalet ve 47 kentte görülen salgın nedeniyle 600 bin domuz itlaf edilmişti.

İNSANLARA BULAŞMIYOR

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, yüksek derece bulaşıcı özelliğe sahip olan domuz vebası insanlara bulaşmıyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

Raşit Yanmaz:

şu çine tüm dünya bi savaş açsada bi kurtulsak

1
1
yanıtYanıtla
Mustafa Levent:

Küresel çete bitti demeden bitmez Erkan Trükten 1-2 ay önce yapay etle ilgili enteresan bilgiler vermişti buna bağlı olarakta çok kısa zaman içinde deli dana, kuş gribi yeniden hortlatıcak bekleyin görün demişti geçen hafta deli danayı hortlattılar. Yani corona yetmez devamı gelsin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title