Haberler

Korona virüs nedeni ile sokağa çıkamayanlar için on parmak klavye eğitimi

Dicle Üniversitesi bünyesinde bir yıla yakın zamandır yürütülen On Parmak Klavye Eğitiminde Farkındalık Projesi, korona virüs salgını sebebi ile uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor.

Dicle Üniversitesi bünyesinde bir yıla yakın zamandır yürütülen On Parmak Klavye Eğitiminde Farkındalık Projesi, korona virüs salgını sebebi ile uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor. Proje kapsamında klavye eğitimi almak isteyen katılımcılar evlerinden internet aracılığı ile derslere katılabilecek.

Cumhuriyet Savcısı Baki Yiğit Çakmakkaya tarafından hazırlanan projeyle, salgın nedeni ile evde geçirilen zorunlu sürenin faydalı bir amaca yönlendirilmesi ve katılımcıların hayatları boyunca kullanabilecekleri bir beceri kazanmaları hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çakmakkaya, "Uzaktan eğitimin önemine toplam kalite yönetimi üzerine yazdığımız kitap ve makalelerde değinmiştik. Teknik klavye kullanımının yaygınlaşması amacı ile uzun zamandır çalışmalar yürütürken aynı zamanda online eğitim ve sertifika programları hazırlıyorduk. Korona virüs salgını nedeni ile uygulanan zorunlu kısıtlamalar mekandan bağımsız olarak yürütülebilen uzaktan eğitimin önemini bir kez daha göstermiştir. Biz de insanların sosyal hayattan izole olduğu bu dönemde evde geçirdikleri süreyi verimli bir şekilde değerlendirebilmeleri amacı ile online eğitimlere başladık. Bu tür eğitimlerin yaygınlaşmasının katılımcıların salgın nedeni ile yapılan kısıtlamalara uyumunu arttıracağını süreç sonunda altın bilezik olarak nitelendirebileceğimiz yeni bir beceri ile kendilerini daha iyi hissedeceklerini düşünüyor, bir an önce geçmesini istediğimiz korona virüs sürecinde evde kal kişisel gelişimini arttır klavye öğren diyoruz" dedi.

"Korona virüs süreci teknoloji kullanımını arttırdı"

Korona virüs salgını ile teknoloji kullanımının arttığına da değinen Çakmakkaya korona virüs salgını ile insanların internette daha fazla vakit geçirmeye başladığını söyledi. Teknolojinin insan hayatında daha fazla yer edineceğini aktaran Çakmakkaya, bilgisayara veri girişini sağlayan klavye kullanımının da günümüzde kişisel kullanıcılar için olduğu kadar iş verimliliği açısından da önem taşıdığını dile getirdi. Üniversiteye erişimin kolay olduğu, mezun sayısının arttığı bu günlerde işe alımlarda mutlaka ayırıcı özelliklerin arandığını vurgulayan Çakmakkaya, öğrenciler yanında iş yerlerinde çalışan kişiler ile günlük kullanıcıların da bilgisayar başında kısa sürede çok iş yapmak isteyeceklerinden klavye eğitiminin önem kazandığını, virüs salgını esnasında evden çıkmayarak kişisel gelişimin artırılmasının faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Savcısı Dicle Üniversitesi Baki Yiğit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title