Haberler

Aynı aileden 6 kişiye toplamda 20 bin lira koronavirüs cezası kesildi

Güncelleme:

Bursa'da sokağa çıkma yasağında evlerinin önüne çıkan aynı aileden 6 gence toplam 20 bin lira ceza yazıldı.

Bursa'da sokağa çıkma yasağında evlerinin önüne çıkan aynı aileden 6 gence toplam 20 bin lira ceza yazıldı. Dört çocuğunu üniversitede okutmaya çalışan baba, şimdi bu cezaları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.

Nilüfer ilçesinde ikamet eden Ergene ailesi, çocukları nisan ayında sokağa çıkma yasaklarının olduğu bir günde evlerinin önünde şakalaştığı gerekçesiyle komşuları tarafından ihbar edildi. Polisin gelmesiyle birlikte mahallede oynayan bütün gençler ve çocuklar Ergene ailesinin evine kaçtı. Polis anons yaparak eve kaçan gençlerin dışarı çıkmasını, cezai işlem uygulanacağını söyledi. Çocuklar korkup dışarı çıkmayınca, polis, aileden 6 kişinin kimliklerini vermesini, tutanak tutulacağını söyledi. Aileden Bekir, Pınar, Sema, Kadem, Efsal ve Erhan Ergene, kimliklerini polise verdi.

TOPLAM CEZA 20 BİN LİRAYI BULDU, AİLE MAHKEMEYE GİTTİ

Ceza yazılmayacağını düşünen aile fertleri, temmuz ayında gelen 3 bin 150'şer liralık cezalarla büyük şaşkınlık yaşadı. Ceza yazılanlardan 4'ünün üniversite öğrencisi olması ve toplam cezanın 20 bin lirayı bulması üzerine aile, Cumhurbaşkanından cezaların affedilmesini, bu cezaları ödeyecek güçlerinin olmadığını söyledi. Mahkemeye itiraz dilekçelerini sunan aile, cezaların affedilmesini istiyor.

Aynı aileden 6 kişiye toplamda 20 bin lira koronavirüs cezası kesildi

"BİZİM BU CEZAYI ÖDEYECEK GÜCÜMÜZ YOK"

Çocuklar evlerinin önünde oynadığı sırada yapılan şikayet üzerine polis geldiğini ifade eden Ergene ailesi, "Çocuklar korkup eve kaçtı. Evin önünde oynuyorlardı. Polis anons yapıp dışarı çıkmalarını istedi. Çocuklar korkup çıkmadı. Polis ihbar yapılan 6 çocuğun dışarıda olduğunu belirterek, aileden 6 kişinin kimliklerini getirmesini istedi. Bize sadece tutanak tutulacak denildi. Biz de verdik. Temmuz ayında gelen cezalarla büyük şok yaşadık. Aileden 6 kişiye birden 3 bin 150 lira ceza yazılmış, toplam ceza 20 bin lirayı buluyor. Bizim bu cezayı ödeyecek gücümüz yok. Cumhurbaşkanımızdan bu cezaları affetmesini istiyoruz" dedi.

Aynı aileden 6 kişiye toplamda 20 bin lira koronavirüs cezası kesildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ergene Haberler

500

Yorumlar (61)

Kanun ne derse o dur:

Yasaları tanımayan kekolara ders olsun.

71
9
yanıtYanıtla
Kedi:

İyi olmuş. Ben Nevşehir deyim. Kimse maske takmıyor. Uyarınca da insanın üstüne yürüyorlar.

56
12
yanıtYanıtla
Nn:

Haklılar sanane takar takmaz karışma kimseye

yanıt10
yanıt70
Hüseyin:

Gençler kanunlara uyun. Paranız yoksa cezaevine. Aklınız başınıza gelir. Anarşitmisiniz yoksa terörist. Devlet bas bas bağırıyor. Evde kalın diye. İhbar eden vatandaşı kutlarım

45
9
yanıtYanıtla
iyi olmuş:

geberin daha beter olun. siz 14 gün evden çıkmasınız evde bile maske taksanız 1 vaka kalmaz ama nerdeeeeeee bi taraflarınız o kadar rahata alışmış ki kışın bile o pis yüzlerinize maske takamadık

40
13
yanıtYanıtla
Mülayim:

Seni allah bildiği gibi yapsın

yanıt1
yanıt0
Ziyaaa:

He hee , öyle olunacağı bilinseydi uygulama devam ederdi , maske takma zorunluluğu ile ne değişti, şöyle bir bakın verilere NE DEGISTI YASAKLA ???

yanıt7
yanıt11
Kerim:

Sen geber sen çok mu uydun yasaklara millet maskesiz kol geziyo iyi dinleyin haberi ufak çocuk evinin önünde oynuyormuş sen çıkıp sokaklara bakıyormusun kaç kişi mesafeli kaç kişi de maske var laf olsun diye konusuyorsun Allahinizdan bulun umarım bedduan döner dolaşır seni bulur

yanıt4
yanıt3
Fako:

Sokaga çıkma yasağı ne demek kapının önüne dahi cikamazsin demek iyi olmus akıllı olsaydiniz

24
21
yanıtYanıtla
kuralcı:

Kurallar neyse uymak gerekiyor.

27
12
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title