Haberler

2 gün önce tecavüze uğradığını iddia eden 18 yaşındaki Eda Nur, balkondan atlayarak intihar etti

Güncelleme:

Ankara'da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti. Genç kızın, ölümünden önce polise gidip 2 kişinin cinsel saldırısına uğradığını anlattığı, şüphelilerden birinin yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı ve diğerinin ise halen arandığı öğrenildi. Genç kızın tecavüzcülerinin serbest kalması üzerine yaşadıklarını kaldıramayıp intihar ettiği iddiası nedeniyle sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumartesi saat 01.00 sıralarında Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki sitede meydana gelen olayda, sitenin D bloğunda bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur Kaplan, 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde yerdeki Eda Nur'un hayatını kaybettiği belirlendi. Eda Nur'un cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

POLİSE ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Babasını küçük yaşta kaybeden, yetiştirme yurdunda büyüyen Eda Nur'un intihardan bir gün önce polise giderek, ablası ve kendisiyle birlikte alkol alan iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını ileri sürüp şikayetçi olduğu öğrenildi. Sağlık kontrolüne götürülen Eda Nur'un kontrolünde cinsel saldırıya uğradığına yönelik herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ancak şikayet üzerine ismini verdiği Mehmet A. yakalanarak gözaltına alındı. Eda Nur'un ismini bilmediği, ancak Mehmet A.'nın sorgusunda ismini verdiği diğer şüpheli Yusuf G.'nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Mehmet A. emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, Yusuf G.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

GERİYE ANNESİNE YAZDIĞI MESAJ KALDI

Bu arada Eda Nur'un intihardan önce annesine cep telefonuyla mesaj attığı ortaya çıktı. Mesajda annesine seslenen Eda Nur'un, "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık, kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı, hep içine attı, ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık, hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kaldı. Her gün canı acıyacağına 1 gün acısın deyip gidiyorum hakkını helal et. Ömer'i ablamın Aleyna'yı Almanya'yı çok seviyorum. Unutmayın benim hakkımı yerde bırakmayın lütfen ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum. Siz durun ama. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize ben yapamadım ama siz hep güzel günler için yaşatın" dediği öğrenildi.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, Eda Nur Kaplan bugün Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Yaşanan olayla ilgili pek çok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi, "edanuricinadalet" etiketiyle yüzlerce tweet atıldı.

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

Sosyal medyada 18 yaşındaki genç kızın kendisine cinsel saldırıda bulunanların serbest kalması üzerine intihar ettiği iddia edildi

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

Erkan Arslan:

Hernedense Basi Bos Yüzü Gözü Asiri Boya Giyimi Acik Sacik Genccecik Kizlarin Basina Bu Tür Olaylar Geliyor AMA BEN öZGüR DEGiLiM HüR OLMAYACAGIM ANAMIN BABAMIN EViNDE DiZiNDEN AYRILMAM DiYEN KIZLARIN BASINA NEDEN BU TüR OLAYLER GELMiYO??? DEMEKKi AGIR TAS YERiNDE AGIRMIS

349
331
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Çok üzücü bir olay ama şu da varki içinde bulunduğumuz çağda kızlar özgürlük heyecanına kapılıp sosyal medyaya küçük yaşlarda boyalı süslü resimlerini koyuyor ve bu özgürlük ve sosyal medya derken yanlış kişilerin tuzağına düşebiliyorlar, oysa daha dikkatli, mazbut, ailesinin yanında hareket eden kızlar daha doğru ilerliyor esas sorumlu aileler olabilir

362
188
yanıtYanıtla
Serpil Gürkan:

Bir kadın olarak AMA ile başlayamazsın arkadaşım. Kafanıza sokun bunu. Ailesinin yanında mazbut yaşıyanların başına gelmiyor mu? Aç bir yıllık katledilen kadınlara bak?!

yanıt20
yanıt12
Fatma Kaya:

Sizin gibiler her şeyi hakediyo işte! Tobe ya. Okuyup meslegi olan, kendine güveni olan azıcık açık giyinip kendine bakan kadinlari kiskaniyosumuz siz! Kadin kadina bunu yapmaz tamam mi! Bide iyi bir şey yazmış gibi yorum yapmışsın. Pis zihniyetinizide alip defolun gidin!

yanıt21
yanıt18
As cglr :

Ailesinin yanında yazmışsın. Arkadaşım yurtta büyüdü de. Kusura bakma aile kızı süsü veremediği için ölen kızlar ya da kötü gözle bakılan kızlar için.

yanıt8
yanıt5
Yuksek Egitimli :

aynen bi tek turkiyede oyle zaten. kardesim hamuru bozuk hamuru ulkenin. avrupada kimse kimseye birsey yapmiyor. asyada amerikada. niye ortadogu boyle bozuk bunu kendine sor. kizlari suclamak kolay.

yanıt25
yanıt20
Samet Baş:

Bu gibi olaylarda masumlar, mağdurlar hiç gerek olmadığı halde kendini suçlu hissedip utanıyor. Bu psikolojik çöküntü ile de intihara varan ağır sonuçlara maruz kalıyorlar. Adalet sistemiyle birlikte kadına yönelik kabul edilemez, çağ dışı, bağnaz... zihniyeti de değiştirmek gerek. Yorumlara bakın kadını suçlayanlar var. Aşırı dar bakış açısıyla bakan bu insanlar var olduğu sürece şiddetle, adaletsizlikle vs. mücadelede başarılı sonuç almak zorlaşıyor maalesef.

217
138
yanıtYanıtla
İskender Özdere:

sizin çağdışı bağnaz dediğiniz Allahın Kuranın emri, uyarsanız birşey olmaz kadında erkekde namusunu korumalı.

yanıt31
yanıt18
AYHAN TURAN :

Samet. Kız ablası ile iki erkekle alkol aldığını söylüyor. bu normal bir şey mi?

yanıt26
yanıt17
ahmet say:

bu olaylar artmaya başladı nedeni ise cezası cazbedici değil 2 yıl yatıyo çıkıyo bazıları tutuklanmıyor bile şikayet ettiği halde bile korumaya alınmıyor o kişi

219
13
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title