Haberler

Körfez'de Kadınlar Parkı Açıldı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Hacı Osman mahallesinde ‘8 Mart Kadınlar Parkı’nın açılışını gerçekleştirerek Körfezli kadınlara armağan etti.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Hacı Osman mahallesinde '8 Mart Kadınlar Parkı'nın açılışını gerçekleştirerek Körfezli kadınlara armağan etti.

Körfez Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gerçekleştirdiği "8 Mart Kadınlar Parkı" açılışı ve "Emekçi kadınlar fotoğraf sergisi" ile kadınların her alandaki özverili çalışmalarının önemine dikkat çekti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın da katıldığı açılış töreninin ardından "Yılın Örnek Kadını" olarak seçilen Ayşe Sezgin'e de hediyesi verildi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, AK Parti Körfez İlçe teşkilatı üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, AK Parti milletvekili aday adayları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Körfezli kadınlar, Hacı Osman Mahallesi Muhtarı Veli Kaygın katıldığı açılışa ve bölge sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Açılış töreninden önde bir konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran konuşmasında kadına karşı şiddetin ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Medeniyetlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde büyük katkısı olan kadınlarımızın toplumumuza katkılarını, tarihimizde kazanmış olduğumuz zaferlerde görmekteyiz. Ne mutlu ki bizler milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kadınlar her şeyimizdir. Bizler 'Cennet Anaların Ayakları Altındır' sözünün anlamını çok iyi bilmekteyiz. Ailenin çekirdeği hükmünde olan ve tüm toplumlarda büyük bir değeri olan kadın, bizim hizmet anlayışımızda da en ön plandadır. Çok değer verdiğimiz kadınlarımız için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, bu düşüncemizin göstergesidir. Bizler çalışmalarımız ve projelerimizde kadınlarımızın fikir ve önerilerini her zaman başımızın tacı olarak değerlendirmeye devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere her türlü olumsuzluğu lanetliyoruz. Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki yozlaşmış, bozulmuş ve sapmış bir toplumsal yapıyı doğru yola davet için geldiğinde ilk yasakladığı kız çocuklarına yapılan vahşet olmuştur. Kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağı altında cennet olduğunu müjdelemiş bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.

İsmail Baran'ın eşi Bilge Baran ise iki engelli çocuğuna fedakarca bakan ve "Yılın Örnek Kadını" seçilen Ayşe Sezgin'i kürsüye davet etti. Ayşe Sezgin göstermiş olduğu fedakarlık örneği sonrasında kazandığı "Yılın Kadını" ödünü, Bilge Baran'dan aldı. Ödül töreninin ardından ise Başkan Baran'la birlikte Körfez'in kadınların katılımıyla 8 Mart Kadınlar Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Baran Ayşe Sezgin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title