Haberler

Körfez Belediyesi Şubat Ayı Meclisi Gerçekleştirildi

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı. Vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitler için meclisi saygı duruşuna davet eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Vatanımızın savunulması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk Milletinin yüreğinde sonsuza dek yaşayacaklardır. Yapılan hain saldırılar milletimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Ben bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı bütün güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

2016 yılının yatırım yılı olacağını belirten Başkan Baran Körfez'de hayata geçireceği projeleri meclis üyelerine ve vatandaşlara açıklarken 50 milyon TL'lik yatırımın ilçemize kazandırılacağını vurguladı. Körfez 'de üniversitenin yapılacağı alanla ilgili projenin nihai şekline kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Baran, 2016 yılında çalışmaların başlayacağını ifade etti. Hereke'de ve Taşköprü'de restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Başkan Baran, çalışmaların tamamlanmasıyla Körfez'in turistik değerinin de öne çıkacağını belirtti.

Maddelerin oybirliği ile kabul edildiği mecliste, İlimtepe'de TOKİ'nin yapacağı yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Baran, konunun görüşülmesi için Plan -Bütçe ve İmar komisyonlarına sevk etti. Baran, "Körfez'in geleceği konusunda büyük bir proje. TOKİ'nin ilçemizde yapacağı yatırımla birlikte bu bölgedeki kalkınmanın ve bu bölgeye yerleşimin hızlanacağını biliyoruz. 151 bin olarak yeni açıklanan nüfus yoğunluğu olan bölgemiz sanayinin can damarı. Bu nedenle sürekli yeni göçler almaktayız. Bu bölgede oluşturulacak sağlık tesisi, okul ve konutları içine alan büyük bir tesis ilçemizin de gelişimine önemli şekilde hizmet edecek. Bu ilçemiz için önemli bir projedir" dedi.

2015 en iyi proje ödüllerinden Golden City Awards tarafından en iyi sosyal sorumluluk projesi alanında ödül almalarını da değerlendiren Başkan Baran, "Kocaeli'de ilk olan bu uygulamayı hayata geçirdik. ve şuan e- dershane projemiz 21 bin öğrencimize hizmet veriyor. Ödüle layık görülen bu projemizde biz önce insan dedik ve e-dershane projesini ilimizde geliştirerek uygulamaya koyduk. Bu başarı hepimizin; ilçemize armağan olsun" ifadelerini kullandı.

En İyi Sosyal Sorumluluk alanında ülke çapında birçok projeyi geride bırakarak ödüle layık görülen e-dershane projesini muhalefet partisi CHP'li meclis üyeleri de destekleyerek Başkan Baran'ı tebrik etti.

Bir sonraki meclis tarihi 1 Mart 2016 saat 15.00 olarak belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Baran Yerel Haberler

title