Haberler

    'Körce' diye bir dil var

    Güncelleme:

    İstanbul'un işlek caddelerinden birinde, bir derneğimiz var. Önünde bir tezgah kurduk. Kalem, silgi, gibi küçük şeyler satıyoruz ve gelirini derneğimiz için kullanıyoruz.

    Anlatacağım hikayenin yaşandığı gün iki nöbetçi arkadaşımız merdivenin altında duran dernek pankartını alıp tezgahın arkasına asmış. Yoldan geçenlerden bazıları destekleyip, güzel sözler söylerken bazıları da 'Bir de kör halinizle böyle işlere karışıyorsunuz!' gibi sözlerle kınıyormuş. Uzun süre ne olduğunu anlamamışlar. Zabıta gelmiş, "O pankartı indirin oradan!" diye uyarmış. "Bizim bütün izinlerimiz tamam" diyerek itiraz etmiş tabii arkadaşlarım. Tartışma çıkmış, olay büyümüş.

    Gariplik nerede?

    Bir süre sonra bir memur durumdaki garipliği anlayıp sormuş: "Ne yazıyor peki pankartınızda?" Allah'tan fark etmiş ve sormuş, yoksa neredeyse gözaltına alınacakmış bizimkiler... Meğer aynı binadaki bir başka dernek, bir protesto yürüyüşü düzenlemiş ve akşam merdivene bizim pankartın yanına pankartlarını bırakmış... Arkadaşlarım da o pankartı alıp asmış.

    Daha bu sabah yaşadığımı da yazayım... Metrobüse bindim, biner binmez bir hanımefendi "Şurada yer var oturabilirsiniz" dedi. Ben de "Neresi?" dedim... "Hemen şurası" diye katıldı yaşlıca bir abi. Tekrar sordum 'neresi' diye ama yine olmadı; bu kez "Hemen yanınız" dedi biri. Eh ben de sol yanımı seçtim oturmak için. Az kalsın bir teyzenin kucağına oturuyordum. Teyze beni havada yakaladı... Meğer 'hemen yanım', sağ yanımmış!

    'Körce' diye bir şey var. Kör birine bir yön tayin edecekseniz onun sağ ve soluna göre tarif etmelisiniz. 'Körce'de şurası ya da burası gibi kelimeler anlamsız. Sağında, solunda bir adım ileride, dirsek hizasında gibi kelimeler işimize yarıyor.

    Teyzenin kucağına oturmaktan kurtuldum fakat daha önce de yazdığım gibi metrobüslerin anonsları çalışmıyor. İki durak sonra metrobüs boşaldı. Bir süre sonra durdu, sessizlik... İnen-binen yok. Şaşkınlıkla beklerken şoför gelip "Uyuyakaldın değil mi?" dedi. Meğer garaja gelmişiz. Güler misin ağlar mısın? "Körüm" dedim, "Anonslar çalışmıyor". Çaresiz birlikte güldük.

    Yeni bir metrobüs bulana kadar çay ikram ettiler, ben de bu fırsattan istifade amirlerine anonsların çalışması gerektiğini, bunun ne kadar önemli olduğunu anlattım.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    İstanbul Zabıta Memur Haberler

    Bakmadan Geçme

    Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title