Haberler

Konya 'Dilek Ağacı' Çocukların Hayallerini Gerçekleştirdi

'Dilek Ağacı' çocukların hayallerini gerçekleştirdiKonya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından hayata geçirilen 'Dilek Ağacı' projesinde dilekte bulunan Derbent ilçesinde yaşayan çocuklar, hediyelerine kavuştu.

'Dilek Ağacı' çocukların hayallerini gerçekleştirdi

Konya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından hayata geçirilen 'Dilek Ağacı' projesinde dilekte bulunan Derbent ilçesinde yaşayan çocuklar, hediyelerine kavuştu.

Kırsalda yaşayan çocukların dileklerini yerine getirmek için 1,5 ay önce 'Dilek Ağacı' projesi başlatan Konya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, ilk ve ortaöğretimdeki 600 öğrencinin dileğini yerine getirdi. İlk olarak Derbent ilçesinde oturan öğrencilerden topladıkları dileklerinin yazılı bulunduğu notlarla, adliye binasında sembolik dilek ağacı oluşturdu. Çocukların el yazılarıyla istedikleri dilekleri çeken hakim, savcı, avukatlar ile adliye çalışanları kağıtta yazılı olan istek hediyeye alıp, baroya teslim etti. Konya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, 600 öğrencinin de hediyelerini iki kamyonete yükleyerek Derbent ilçesine götürdü.

Derbentte yaşayan çocuklar, heyecanla hediye kutularını açarak istedikleri dileklerine kavuşmuş oldu. Dilekleri arasında, askeri üniforma, kaykay, paten, saz, kumandalı araba, kıyafetler ve ayakkabıları gören miniklerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu.

ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNDUK

Derbent Kaymakamı Aziz Kayabaşı ile birlikte okulları tek tek dolaşarak, çocuklara hediyelerini veren Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, 600 çocuğumuzun hayallerini isteklerini gerçekleştirdik. Çocuklarımızın mutluluğunu sağlayabildiysek ne mutlu bize dedi. Çocuk Hakları Komisyon Başkanı avukat Hande Bağcı ise şunları söylediÇocukları mutlu etmek, onların gözlerinin içinin güldüğünü görmek tarifsiz mutluluk. Çocuklarımızın kalbine dokunduk. Mutluluklarına şahit olduk. Projemiz devam edecek. Daha birçok çocuğun sevincine ortak olacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derbent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title