Haberler

Konya'da Turizm Haftası Etkinlikleri...

Konya'da, Turizm Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Uygulama Oteli Törenle Açıldı.

Konya'da, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin uygulama oteli törenle açıldı.

Konya Ereğli Çevre Yolu'nda yeni Adliye Sarayı yanındaki uygulama otelinin açılışına Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin ile çok sayıda daire müdürü katıldı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, turizmin dünyada hızla büyüyen sektörler arasında olduğunu belirterek, "Turizm barışın beyaz güvercinidir. Yeni potansiyellere karşılık verebilmektedir. Konya turizmi de patlamaya yönelmektedir. Konyalı olarak tanıtımdan mesul olduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Bu sorumluluk hepimizin. Tanıtımı iyi yaptığımız sürece Konya'nın imaj sorunu da ortadan kalkmış olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasında, Konya'nın farklı bir turizm potansiyeli olduğunun altını çizerek, "Kültür, tarih ve inanç turizminin merkezi Konya'dır. Konya turizmi önceki yıllara oranla daha da gelişiyor. Buraya gelen turistlerin hepsi daha çok kültüre önem veriyor. Bu insanlar aynı zamanda birer turizm elçisi" şeklinde konuştu.

Konya'nın tanıtım eksikliğine değinen Vali Osman Aydın da, turizmde en önemli olanın konaklama ve ulaşım olduğunu dile getirerek, "Tanıtım iyi yapılmalı. Hizmet sektörünün eğitimi ile potansiyelin daha da artacağına inanıyorum. Turizmin 12 aya yaygınlaştırılması konusunda da hükümetimizin çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından uygulama otelinin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Vali Aydın ve beraberindekiler 4 milyon YTL'ye yapılan, 26 çift kişilik, 4 suit olmak üzere 30 odadan oluşan 60 yatak kapasiteli oteli gezdi. Otelde 100 kişilik toplantı salonu da bulunuyor.

(İP-FM)

16.04.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title