Haberler

Konya'da Kar ve Sürgün Ulaşımı Olumsuz Etkiliyor

Konya'da Dün Başlayan ve Aralıklarla Devam Eden Kar Yağışı Nedeniyle Çok Sayıda Köy Yolu Ulaşıma Kapanırken, Şehirlerarası Yollarla İlçe Yollarında Ulaşım Güçlüklü Sağlanıyor.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirlerarası yollarla ilçe yollarında ulaşım güçlüklü sağlanıyor.

Dün başlayan etkili kar yağışı nedeniyle Konya'da 519 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya Ankara, Konya İstanbul Karayolu zaman zaman kar yağışı ve sürgün nedeniyle trafiğe kapanırken, Konya Adana ve Konya Antalya Karayolu'nda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından riskli bölgelerde görevlendirilen trafik ekipleri sürücüleri uyarıyor. Şehirlerarası yollarda bazı araçlar yoldan çıkarken, şehir içinde de kaygan zemin nedeniyle yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor.

Konya'nın Hadim Bozkır ilçeleri arasındaki yolun birinci ve 17. kilometreleri arasıyla Bozkır Akören arasındaki yol kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ayrıca Akören Alibeyhüyüğü, Taşkent Alanya, Karaman Bucakışla, Başyayla Güneysınır ilçeleri arasındaki yollar yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin bu yollarda yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Konya İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada ise, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının merkez ve ilçelere bağlı 519 köyü ilçelere bağlayan 5 bin 502 kilometrelik yolun kar nedeniyle kapandığı, kapanan yolların açılması için İl Özel İdare'ye bağlı 17 ekibin 24 greyder, 3 bıçaklı kar aracı ve rotatif ile çalışmalara devam ettiği ifade edildi.

(HİV-FM-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title