Haberler

Konya'da Dikkat Eksikliği Konulu Semineri

Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (Preb) Tarafından Konya'da, "Dikkat Eksikliği ve Hiper Aktivite Bozukluğu" Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi.

Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREB) tarafından Konya'da, "Dikkat Eksikliği ve Hiper Aktivite Bozukluğu" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Rixos Hotel'de düzenlenen seminere öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan Psikiyatr Dr. Yankı Yazgan, bütün insanların dikkatlerinin dağılabildiğini, asıl sorunun dağılan dikkatin uzun süre toplanamaması olduğunu belirterek, "İnsanların dikkati konuyu ilginç bulmadığından, konunun zor gelmesinden, daha ilginç bir şeyin varlığından ve konuyu anlamayıp becerememekten dolayı dağılabilir. Aslında dikkat dağılımı, dikkatimizin verdiği bir moladır. Yani dikkat dağılması çok büyük bir sorun değildir. Asıl sorun bu molanın aşırıya kaçmasıdır. Bu yıl yapılan bir araştırmada, dikkati toplamak ile dağılan dikkati toplamanın beynin iki ayrı bölgesinde gerçekleştiği tespit edildi. Yani bu iki olay beynimizde çok farklı algılanıyor" dedi.

Özellikle küçük çocukların dikkatinin çok daha kolay dağıldığına dikkat çeken Dr. Yazgan, "İstanbul'daki okulların birinci sınıflarında yapılan bir araştırmada, okulun ilk açıldığı günlerde sınıfın yüzde 80'inin tahta yerine başka yerlerle ilgilendiği tespit edildi. Ekim ayında yapılan aynı çalışmada bu oranın yüzde 60'a düştüğü görüldü. Birinci dönemin sonunda ise bu oran yüzde 10'lara yani 10 çocuktan birine kadar düştü. Bizim asıl sorunumuz bu 10 çocuktan biri olan çocuk. Bana göre ders arasındaki teneffüsler beynin dinlenmesine yetecek kadar uzun ama dikkatin tekrar toplanabilmesini sağlayacak kadar kısa olmalıdır. Evde ders çalışırken de ders aralarındaki molalar uzun olmamalı ve kesinlikle ders arasında televizyon seyrettirilmemelidir. Çocuk ne zaman ödevini bitirirse o zaman izin verilmelidir. Çünkü çocuk daha eğlenceli bir şey bulursa ondan kopması çok daha zor olacak ve yaptığı işe geri dönüşü güçleşecektir" şeklinde konuştu.

(MÇ-İP)

31.03.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title