Haberler

Konya'da Büyükşehir Yasa Tasarısına Yürüyüşlü Eylem

Büyükşehir yasa tasarısı Konya'da düzenlenen yürüyüşlü eylemle protesto edildi.

Büyükşehir yasa tasarısı Konya'da düzenlenen yürüyüşlü eylemle protesto edildi.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağıçiğil beldesinde CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da katıldığı tepki eylemine bazı çevre beldelerden de destek geldi. Daha önceki yürüyüşlerde karayolu trafiğini tehlikeye atacağı gerekçesiyle engellenen yürüyüş, bu kez iki belde arasında gerçekleştirildi. Güvenlik önleminin alınmadığı yürüyüş Aşağıçiğil'den Yukarıçiğil'e kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik bir alanda yapıldı. Çeşitli sloganlar atan belde halkı belediye başkanlarını istifaya çağırdı.

Yürüyüş öncesinde açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 100 yıldır belediye olan Aşağıçiğil'in kapanarak tarihten silineceğini söyledi. Kart, "Siz 20 yıl evvel ilçe oluyordunuz. 1983'te, 1984'te ilçe oluyordunuz. Şimdi ne oluyorsunuz. Şimdi mahalle oluyorsunuz. Bak senin adın tarihten siliniyor. Çiğil'in adı tarihten siliniyor. Mahalle olarak bağlanıyorsun. Türkiye'de kapanan 1591 belediyenin 168'i Konya'da. Bu 168 belediyenin neresinden bakarsanız. 115, 120 tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup olan belediyeler. O belediye başkanları nerede. İnanıyorum ki Çiğil kendisine yakışanı yapıyor. Susmayacak, Ankara'ya dur diyecek, haykıracak. Hak ve hukukuna sahip çıkacak" şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atilla Kart Ilgın Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title