Haberler

Konya Anadolu Sanat Festivali Başladı

Anadolu Sanat Festivali başladıBu yıl 8'incisi gerçekleşen "Anadolu Sonsuz Şükran Buluşması, Konya'nın Hüyük ilçesinin Çavuş mahallesinde Erhan Güleryüz ve AYNA grubunun konseriyle başladı.

Anadolu Sanat Festivali başladı

Bu yıl 8'incisi gerçekleşen "Anadolu Sonsuz Şükran Buluşması, Konya'nın Hüyük ilçesinin Çavuş mahallesinde Erhan Güleryüz ve AYNA grubunun konseriyle başladı. Ana teması "film müzikleri" olan etkinliğe, dünyaca ünlü besteci Youki Yamamato da katıldı.

YAMAMATO: AMERİKAN DEĞİL TÜRK FİLMLERİ HEYECANLANDIRIYOR

Çevre halkın büyük ilgi gösterdiği ve ünlü müzisyen Cahit Berkay'a "Anadolu'nun Şükran Ödülü" verileceği festivalde, Harry Poster gibi filmlerin müziklerini yapan Youki Yamamato ile bir söyleşi yapıldı. Japon asıllı İngiliz besteci, Amerikan sektöründeki filmlerin kendisini artık heyecanlandırmadığını, bu sektörde uzun bir süreden beri tekdüzelik yaşandığını belirterek, bu nedenle Türkiye gibi doğu kültürüne ait ezgilerin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Yamamato bu nedenle Türk yönetmen Atalay Taşdiken'in çektiği ve kendisine Antalya'da altın Portakal ödülü getiren "Meryem" filminin müziklerini büyük bir heyecanla yaptığını anlattı.

ASUMAN DABAK: BENİ MUHTAR SEÇİN

Festivalde dün de Ressam Fatoş Yalçınkaya'nın tasarımlarını yaptığı ve Türkiye'nin ünlü kadın ressam ve sanatçılarının bizzat manken olarak katıldığı "Şalvar Defilesi" gerçekleşti. Renkli görüntülerin oluştuğu defile büyuk ilgi gördü.

Festivale ünlü oyuncu Asuman Dabak da katıldı. Dabak, Çavuş Köyünü çok sevdiğini söyleyerek "Beni bu köye muhtar seçer misiniz? " köylülere sordu ve onlardan oy talep etti. Festivalde Cahit Berkay-Moğollar, Şeytan Taner, Mazlum Çimen, Gökhan Türkmen, Murat Evgin, Bayhan gibi sanatçılar konserler verecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KONYA (DHA)

=================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asuman Dabak Cahit Berkay Hüyük Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title