Haberler

Konuşan Fırçalara Yoğun İlgi

Safranbolu Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında, Geleneksel Türk Sanatları, Tezhip Ana Sanat Dalı ve Minyatür Sanatçısı, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim üyesi Taner Alakuş ve öğrencileri ile SAKEM öğrencilerinin eserlerinin sanatseverlerle...

Safranbolu Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında, Geleneksel Türk Sanatları, Tezhip Ana Sanat Dalı ve Minyatür Sanatçısı, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim üyesi Taner Alakuş ve öğrencileri ile SAKEM öğrencilerinin eserlerinin sanatseverlerle buluştu.

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM )'de Kaymakam Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, çok sayıda sanatsever ve basın mensupları katıldığı açılışta, Alakuş misafirlere eserleri birer birer tanıttı.

Sergideki eserlerin tanıtımının ardından bir teşekkür konuşması yapan Başkan Aksoy, sergide emeği geçen başta Taner Alakuş olmak üzere herkese teşekkür ederek, "Safranbolu bundan evvel pek çok sergi gördü ancak bu sergi gerçekten çok farklı ve çok güzel" dedi.

SAKEM çatısı altında pek çok güzelliklere imza atan SAKEM öğretmenleri ve kursiyerlerinin bu sergiye çok önem verdiklerini de dile getiren Başkan Aksoy şunları söyledi: " Bütün bu çalışmalardan sonra bu güzide serginin Safranbolu'da açılmasının ne kadar önemli olduğunu sergiyi gezdikten, eserleri gördükten sonra bir kez daha görmüş olduk. Kaybolmuş el sanatlarımızın ve daha birçok eski değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması adına kurduğumuz SAKEM'de böylesine güzel eserleri ve sanatçıları ağırlamak bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Ben yeniden bu güzide sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan'ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, Başkan Aksoy ve Kaymakam Azcan Sanatçı Taner Alakuş'a çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Sergi gezisinin ardından SAKEM'in bahçesinde bir söyleşi düzenledi. Söyleşide Alakuş, SAKEM bahçesine kurulan slayt eşliğinde tezhip sanatı hakkında konuklara bilgiler verdi.

Serginin Cumartesi günü de açık kalacağı öğrenildi.

(YE-

08.05.2013 18: 13: 46

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Azcan Necdet Aksoy Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title